1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yazı işleri müdürlüğü imtihanının kaldırılmasına tepki
Yazı işleri müdürlüğü imtihanının kaldırılmasına tepki

Yazı işleri müdürlüğü imtihanının kaldırılmasına tepki

Türk BüroSen Şube Başkanı Yusuf Yapıcı, Adalet dağıtan kurum olan Adalet Bakanlığında Yazı İşleri Müdürü kadrosuna atama durumunun gözden geçirilmesi ve kalem işlerinde tecrübeli, liyakatli ve kariyer ilkesine uygun olan Görevde Yükselme Sınavı ile

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da bir araya gelen Büro Memur-Sen ile Türk Büro-Sen Erzurumşubeleri üyeleri, Yargı Reformu Stratejisi Taslağı'nda yer alan Adalet Bakanlığında zabıt katibi olarak görev yapan memurların kurum içi görevde yükselme yoluyla elde edebildiği yazı işleri müdürlüğü imtihanının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Türk Büro-Sen Erzurum Şube Başkanı Yusuf Yapıcı, ErzurumAdliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yargı Reformu Stratejisi Taslağı'nı kamuoyuyla paylaştığını hatırlattı.

Taslağı inceleyip özellikle Adalet Bakanlığı çalışanlarını ilgilendiren kısımları tespit ederek değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Yapıcı, şöyle konuştu:

"Yazı İşleri Müdürlüğünün kariyer meslek olarak yapılandırılması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesinde belirtmiş olduğu üzere sadece hukuk öğrenimi almış olanların yapılacak sınava girebilmesi, adliyelerde çalışan ve çoğunluğu oluşturan zabıt katiplerinin çalışma motivasyonunu ve barışını bozacak yapılandırma olacaktır. Benzer uygulamanın kısa bir süre önce Yüksek Seçim Kurulunda yapılması sonucu seçim kurullarında işleyişin dışarıdan atanan müdürlerce bilinmemesinin nelere sebep olduğu ortadadır."

Yapıcı, aynı sıkıntıların Adalet Bakanlığında yaşanmaması için doğrudan yazı işleri müdürü kadrosuna atama durumunun gözden geçirilmesini ve kalem işlerinde tecrübeli, liyakatli ve kariyer ilkesine uygun olan görevde yükselme sınavı ile atamaların yapılmasına devam edilmesi gerektiğini söyledi.

Büro Memur-Sen ErzurumŞube Başkanı Nesimi Küçük de yine adliye önünde yaptığı ayrı bir basın açıklamasında, yapılması düşünülen düzenleme ile adliyelerde mesleki tecrübeye sahip ve dosyaların tozunu yutan çalışanların emeklerinin göz ardı edildiğini söyledi.

Mesleki tecrübeye sahip olmayanların imtihana tabi tutularak kurum dışından mahkeme birimlerine yazı işleri müdürü atanmasının, iş deneyimi konusunda tecrübe eksikliği nedeniyle aksamalara neden olacağını iddia eden Küçük, şunları kaydetti:

"Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun paketi değerlendirirken yaptığı açıklamada dosyaların eksik olarak duruşmaya çıkmasının müsebbibi yazı işleri müdürleri imiş gibi bu müdürlerin hedef gösterilmesi ve yazı işleri müdürlüğüne hukuk mezunlarının atanması ile bu problemlerin ortadan kalkacağını ifade etmesi yargı çalışanlarımıza hakaret ve saygısızlıktır. Feyzioğlu, yazı işleri müdürlerinin görevlerinden bihaberdir. Dosyaların duruşmaya eksik çıkmasının sebebi yazı işleri müdürleri midir? Bu talihsiz açıklamayı şiddetle kınıyor ve Feyzioğlu'nu adalet çalışanlarından özür dilemeye davet ediyorum."

Küçük, adalet çalışanlarının hakkı olan görevde yükselme imtihanı ile elde edilen yazı işleri müdürlüğü imtihanı konusunda haklarını savunacaklarını sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.