1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yüzde 90 etkili korona aşısında ilk sonuçlar geldi
Yüzde 90 etkili korona aşısında ilk sonuçlar geldi

Yüzde 90 etkili korona aşısında ilk sonuçlar geldi

Türk profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftinin kurucusu olduğu Alman BioNTech firmasının ABD merkezli Pfizer ortaklığında geliştirdiği korona virüs aşısının Sakarya'da 40 kişiye uygulandığı aktarıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, "Pfizer - BioNTech firmasına ait aşıda oldukça tatmin edici sonuçlara ulaşıldı" dedi.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay, Türkiye'de pek çok klinik araştırması yürütülen aşı çalışmalarının yanı sıra Sakarya'da Pfizer – BioNTech'e ait aşının 40 gönüllü üzerinde uygulandığını ifade etti.

“SONUÇLAR TATMİN EDİCİ”

Yurt dışında aşıların insanlar üzerinde denenme aşamasına gelindiğini söyleyen Karabay, “Pfizer – BioNTech firmasına ait aşıda oldukça tatmin edici sonuçlara ulaşıldı. Bunun yanında aşı ülkemizde de birçok klinik araştırma durumuna kadar geldi. Yakın bir gelecekte insanlara uygulanacaktır” dedi.

Karabay, enfeksiyon hastalığından kurtulmanın en etkili yollarından birinin aşılama olduğunu vurgulayarak, korona salgınına neden olan korona virüsler için temin edilecek aşının çok faydalı olacağını ifade etti.

Korananın etkisini artırdığı bugünlerde vatandaşlardan kurallara uymalarını isteyen Karabay, şu uyarılarda bulundu:

"Kişisel hijyen, virüsten korunmak için ön koşuldur. Hastalık belirtisi gösteren kişilerle temaslı oldukları kişiler izolasyon süreçlerine uymalıdır. Temizlik, maske ve mesafeye uymalıdırlar. Düğün, nişan, sünnet, pazar yeri, taziye gibi kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır. İş yerleri, şehir içi toplu taşıma araçları ve ticari taksilerde Hayat Eve Sığar (HES) Güvenli Alan sisteminin kullanımının yaygınlaştırılması önemlidir. Vatandaşlarımız sağlık çalışanlarına yardımcı olmak istiyorlar, bunu görüyoruz. Bu amaçla önlemlere titizlikle uyulmalı, gerek duymadıkça dışarı çıkmamaya özen gösterilmelidir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.