1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Başörtülü muhabire nefret sözleri
Başörtülü muhabire nefret sözleri

Başörtülü muhabire nefret sözleri

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan, haber için çekim yaparken Aylin A.'nın sözlü saldırısına uğradı. Mercan'a, “Kafanı aç da biraz hava alsın, oksijen eksik sende” diyerek hakaret eden Aylin A. mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- İstanbul Beşiktaş'taki bir manavda meyve fiyatlarıyla ilgili haber yapan Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan, müşterilerle röportaj yaparken nefret saldırısına uğradı. Mercan, mikrofon uzattığı sırada Aylin A. isimli kadın "Bence başını aç kafan biraz hava alsın" diyerek hakarette bulundu. Aylin A.'nın nefret içeren söylemlerine gazeteci Mercan tepki gösterince tartışma çıktı. Mercan'ın şikayeti üzerine kimliği belirlenen Aylin A., polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen Aylin A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Meryem Nas Mercan, kıyafetinden dolayı kendisine hakaret eden kadından şikayetçi oldu.

 

TÜM KADINLAR İÇİN...

Mercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: "Faşist, özgürlük düşmanı, başörtüsü düşmanı! Haber yaptığım sırada bana yaptığı bu hakaret tüm başörtülü kadınlara, kızlara yapılmış hakarettir" dedi.

KAMERALAR KARŞISINDA İNKAR, EMNİYETTE İTİRAF

Yaşadığı olayı sesi titreyerek anlatan Meryem Nas Mercan, "Hışımla 'Siz kimsiniz, beni çekiyorsunuz' diyerek çıkıştı. Oysa ki 'mikrofon uzatmayın' dese zaten röportajı keseriz. Sarf ettiği sözü anlayınca 'O cümleyi bir daha söyler misin' dedim. Kadın ne yapacağını şaşırdı, inkâr etti" dedi. Daha sonra sosyal medyada açıklama yapan Mercan, "Polis merkezinde güvenlik kamerası kaydını izledim. Hakaretleri açık açık dinledim. Bir kere daha çok zor sabrettim" ifadesini kullandı. Aylin A.'nın ise emniyetteki ifadesinde, muhabirin başörtüsüne yönelik ettiği hakareti kabul ettiği öne sürüldü.

'28 ŞUBAT ZiHNiYETi'

Muhabir Meryem Nas Mercan,"Sırf giyiminden ötürü hakaret edilmesi kabul edilebilir bir şey değil. 28 Şubat zihniyeti bu, herkesi bu davanın arkasında olmaya davet ediyorum" dedi.

AKŞAM

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.