1. HABERLER

  2. EGE

  3. “Biz Erzurum'u Aydın'a getirdik”
“Biz Erzurum'u Aydın'a getirdik”

“Biz Erzurum'u Aydın'a getirdik”

Efeler’de düzenlenecek olan Erzurum Kültür ve Gastronomi Festivali öncesi vatandaşlara yöresel ürünler ikram edildi. Aydın Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Etem Yeşilyurt, “Biz Erzurum'u Aydın'a getirdik” dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan stantlarla Erzurum’un cağ kebabı, dolma kadayıfı ve İspir fasulyesi ikram edildi. Yarın Tekstil Park’ta açılışı yapılacak ve 10 gün boyunca devam edecek olan Erzurum Kültür ve Gastronomi Festivali’ne, Aydınlı vatandaşlar davet edildi.

“AYDIN'DA EFELER İLE DADAŞLAR BULUŞUYOR”

Aydın’da hiç yapılmayan bir kültürel etkinliği düzenlemek istediklerini belirten Aydın Erzurumlular Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Etem Yeşilyurt, “Aydın'da hiçbir şekilde olmamış bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bunu da diğer tüm illerde olup Aydın'da da neden olmasın diyerekten yola çıktık. Hem Aydın efelerimizden hem de dadaşlarımızdan oluşan bu kalabalık gerçekten muhteşem bir görsel ve yöreseli tatmak için buradalar. Bizim kültürümüzde zaten cağ kebabı, kadayıf dolması, İspir fasulyemiz var, daha henüz gelmeyen ürünlerimiz de var. Cağ kebabı dönerimizin birçok özelliği vardır. Hemen şişe takılan bir şey değildir. Akşamdan terbiyesi yapılır, sabahta halka sunulur. Eti akşamdan terbiye ettiğin zaman lokum gibi olur ve yemesine doyamazsınız. Bugün burada bu ürünlerimizi vatandaşlarımızı tattırıyoruz ve yarın Aydın Tekstil Park’ta düzenleyeceğimiz Erzurum Kültür ve Gastronomi Festivalimize davet ediyoruz. 14 Ocak Cumartesi günü başlayacak olan festivalimiz ayın 23'üne kadar devam edecek. Her gün saat 10:00’da başlayıp gece 22.00'da bitecek, tüm aydın halkımızı festivallerimize bekliyoruz. Festivalde yöresel ürünlerimizin yanı sıra sanatçılarımız da olacak, Aydın'a hitap edilecek. Efelere ve dadaşlara hitap edilecek, bütün Aydın'ı oraya bekliyoruz. Festivalin amacı ise, burada Aydın'da yetişen Erzurumlu olarak yetişen neslimiz ve Aydın halkına tanıtmaktır. Erzurum'daki kültürümüzü Aydın'a taşımak Aydın'daki halkımızla birlik beraberlik içerisinde efelerle el ele, efelerle kol kola olup burada yaşamımızı sürdürmek. Bizim kültürümüzü Efeler anlatmak, buranın kültürünü de dadaşlara Erzurum'a götürmektir. Burada büyüyen ve Erzurum'a gidememiş burada yetişmiş çocuklarımız gerçek manada bu etkinlikleri bilse de çok detayını bilmiyor ama biz Erzurum'u Aydın'a getirdik. Aydın'da efeler ile dadaşlar buluşuyor programını o yüzden yaptık” ifadelerini kullandı.

“ETKİNLİK 10 GÜN SÜRECEK”

Festivali organize eden Ali Yazar ise, “Alev Organizasyon isimli şirketimiz var. Biz Türkiye genelinde il tanıtım gürünlerini yapıyoruz ve genellikle Erzurum tanıtım günlerini yapıyoruz. Dolayısıyla bu senede Etem Başkanımız Aydın'da yapalım diye bahsedince biz de yoğun bir çalışma ile kapsamlı bir çalışmayla ilk tanıtım günü yapılıyor. Çok çok ciddi anlamda hazırlık yaptık, bütün üretici firmaları getirdik. Etkinlik 10 gün sürecek, bütün Aydınlıları bilhassa cağ kebabını tatmaya davet ediyoruz” diye konuştu. (HAZEL BAYIK) Aydın Denge

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum