1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Birçok İlde Paralel Operasyon
Birçok İlde Paralel Operasyon

Birçok İlde Paralel Operasyon

"Paralel yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Konya merkezli birçok ilde operasyon başlatıldı. 80'e yakın iş adamı hakkında gözaltı kararı var. Konya merkezli 19 ilde ’paralel yapı’ya yönelik operasyon başlatıldı.

A+A-

Erzurum Güncel- Konya’da, paralel yapı iddiasıyla düzenlenen operasyonda aralarında Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan T.’nin de bulunduğu polis müdürleri ve memurları gözaltına alındı. 

Konya merkezli başlatılan operasyonda bir dönem Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapan Bingöl eski Emniyet Müdürü Ercan T. ve eski polis müdürü Anadolu A. gözaltına alındı. Ercan T. gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Anadolu A. de aranmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ankara’da bir komiser, Konya ve Şanlıurfa’da da bir polisin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan isimler sağlık kontrolü için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine getiriliyor.
Operasyon kapsamında Konya Barosu avukatlarından Memduh O. ABD'ye gitmek için Konya havaalanında, sekreteri F.N.P. ise Selçuklu ilçesinde 11 Mayıs'ta gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. 

KONYA VALİLİĞİNDEN OPERASYON AçIKLAMASI
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, Paralel Yapı operasyonu kapsamında 66 kişinin gözaltına alınması amacıyla 19 ilde operasyon başlatıldığı bildirildi.

Konya Valiliğinin açıklamasında şöyle denildi: "Fethullahçı Terör örgütüne üye olmak, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, gizlemek veya değiştirmek suçlarından Konya Cumhuriyet Başsavcılığının Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce yürütülen soruşturma bağlamında; Okyanus Şirketler Topluluğuna yapılan kumpas operasyonu ile ilgili olarak Konya Eski Baro Başkanı ve Sekreteri operasyon öncesi yurt dışına çıkmak isterken yakalanarak 11 Mayıs 2015 tarihinde tutuklanmışlardır. Konuyla ilgili yapılan adli işlemler kapsamında; 22 Mayıs 2015 Cuma günü aralarında dönemin il emniyet müdürü, eski emniyet müdürleri, mütevelli heyet üyesi ve iş adamlarının da bulunduğu toplam 66 şahsın mahkeme kararına istinaden yakalanarak gözaltına alınmaları amacıyla 22.05.2015 günü 19 ilde operasyona başlanılmıştır". 

BURKAY çELEBİOĞLU
KONYA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.