1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. 'Bozuk etler vatandaşa yedirilecek' iddiası
'Bozuk etler vatandaşa yedirilecek' iddiası

'Bozuk etler vatandaşa yedirilecek' iddiası

ET ve Süt Kurumu’nun deposunda raf ömrünün dolmak üzere olduğu etlerin işlenerek kavurma, sucuk ve konserve yapılacağı iddiaları Meclis’e taşındı.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ortalığı ayağa kaldıracak bir soru önergesini meclise taşıdı. Başevirgen, ET ve Süt Kurumu’nun deposunda biriken çok miktarda etin raf ömrünün dolmak üzere olduğu, bu nedenle etlerin işlenerek kavurma, sucuk ve konserve yapacağını bildirdiğini öne sürdü. Başevirgen, “ESK bozulan etleri vatandaşlara mı yedirecek” diye sordu.

CHP’li Bekir Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Et ve Süt Kurumu (ESK)’nın deposunda bulunan 60 bin ton et ile ilgili politika değişikliğine gittiğini, biriken birçok miktarda etin raf ömrünün dolmak üzere olduğunu, bu etlerin ise işlenerek kavurma, sucuk ve konserve yapılacağını öne sürdü.

“ETLER DEPOLARDA BOZULMAYA TERK EDİLİYOR”

CHP’li Başevirgen önergesinde, ESK’nın deposunda biriken tonlarca etin heba olmasına izin verdiğini iddia ederek, “Halkımız ocakta tenceresini kaynatamıyor, kuru fasulye, nohut, mercimek artık zengin sofralarında. Ete ise sadece kasap ve market vitrinlerinden bakıyor. Buna rağmen ESK deposunda biriktirdiği tonlarca etin heba olmasına izin veriyor. Vatandaş et alamıyor, etler depolarda bozulmaya terk ediliyor. Et ithal etmekten vazgeçin” dedi.

Önergenin devamında 1 kg etin aylık depolama maliyeti 70 kuruş iken ESK’nın 60 bin ton için aylık 42 milyon lira harcama yapması gerektiğini belirtilerek, depolardaki etlerden dolayı ESK’nın 700 milyon TL zarara uğradığını ve bu zararın hazine tarafından karşılanacağını ifade edildi.

BAKANA KRİTİK SORULAR

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle gönderdiği soru önergesinde yer alan sorular ise şöyle:

“ESK’nın deposunda daha önce raf ömrü tükenen et var mıdır? Eğer varsa miktarı nedir ve bu etler ne yapılmıştır? Depodaki etler neden raf ömrü dolana kadar bekletilmiştir? Etler neden iç piyasaya sürülmemiş ve fiyatların düşürülmesi sağlanmamıştır?”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.