1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Büyükşehir'in kar timleri iş başında
Büyükşehir'in kar timleri iş başında

Büyükşehir'in kar timleri iş başında

Yoğun kar yağışı sonrası harekete geçen Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kar timleri, ulaşımda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için kentte karla mücadele çalışmasına başladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Kırsal alan, ana ve ara arterler, cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yapan ekipler, araç ve yaya trafiğinin bulunduğu bölgeleri baştan aşağı temizledi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadelede görev yapacak olan kar timleri, tüm ekipmanıyla haftada 7 gün 24 saat esasıyla göreve hazır hale getirildi. Bin 186 mahalle ve bağlı yerleşimlerdeki 5 bin 530 kilometrelik yol ağında görev yapacak olan “Kar timleri", kış mevsimi için hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir'in Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Yol Yapım Şube Müdürlüğü'nde görevli 70 personel, karla mücadelede çalışacak. Fen İşleri'ne bağlı Kar Timleri, 25 bıçaklı tuzlama, 7 bıçaklı, 12 greyder, 11 yükleyici, 6 bekoloder, 8 mini loder, 2 kar savurma, 25 kamyon olmak üzere toplam 96 araçla görev yapacak. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü'ne bağlı 165 personelden oluşan kar timleri de, bu kış mevsimi 36 greyder, 21 yükleyici, 11 dozer, 16 kar bıçaklı kamyon, 5 kar savurma, 3 kar üstü araç olmak üzere toplam 92 araçla karla mücadele çalışması yapacak. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nda görevli 80 personel de karla mücadele çalışmasında aktif olarak çalışacak. Bu arada acil müdahale için de her gün 16 greyder ve 11 yükleyici kentte göreve hazır halde olacak.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kışa hazır olduklarını ifade etti. Başkan Sekmen, “Üç ayrı birimimiz olan Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol ile Kırsal Hizmetler'de görevli ekiplerimiz, kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmasına başladı. İl genelinde karla mücadele çalışmalarını yaklaşık 315 personel ve 188 araçla gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimiz kapalı köy yolları ve ulaşımda yaşanan olası bir problemde Büyükşehir Belediyemizin 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayabilirler. 2017-2018 kış sezonunun Erzurum'a bereket ve güzellikler getirmesini arzu ediyoruz. İnşallah kışın keyfini hep beraber yaşayacağız. Erzurum kar ve kış şehridir. Bu sene çok sayıda yerli ve yabancı turisti Erzurum'a bekliyoruz. Palandöken Ejder3200 Dünya Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezimiz de tüm hazırlıklar tamamlandı. Dolu dolu bir kış ve kayak sezonunu karın tüm güzellikleriyle birlikte yaşayacağız. Vatandaşlarımızın olası bir sorun yaşamaması vekış mevsimini güzel bir şekilde geçirmeleri için tüm imkanlarımızı halkımızın hizmetine seferber edeceğiz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.