1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Emekliye zam
Emekliye zam

Emekliye zam

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı şekillenmeye başladı. 4 aylık enflasyona göre zam oranı yüzde 3.43 olarak görünüyor. Kesin rakam için sadece 2 veri kaldı.

A+A-

Erzurum Güncel- SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı şekillenmeye başladı. 4 aylık enflasyona göre zam oranı yüzde 3.43 olarak görünüyor. Kesin rakam için sadece 2 veri kaldı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı Kasım ve Aralık enflasyonuna göre emeklilerin zam oranı artacak ya da azalacak.

Emeklilerin Ocak zammı adım adım yaklaşıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zam oranlarını belirleyecek 2017'nin ikinci yarısına ilişkin enflasyon verisini beklerken; Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) dünkü açıklamaları ipuçlarını verdi. Buna göre, Temmuz- Ekim enflasyonu yüzde 3.43 seviyesinde gerçekleşti. Yani 4 aylık enflasyona göre zam oranı yüzde 3.43 olarak görünüyor. Kasım ve Aralık enflasyonuna göre zam oranı artacak ya da azalacak.

TAHMİNLER NASIL?

Ekim ayı sonunda yayımlanan 2018 Yılı Programı'nda, enflasyon tahminlerine göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının yüzde 3.36 olabileceği öngörüsü yer almıştı.Takvim'in haberine göre, Merkez Bankası da 1 Kasım'da, 2017 yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 2017 yıl sonu enflasyon tahminini Temmuz Enflasyon Raporu'na göre 1.1 puan güncelleyen Banka, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2017 yılı sonunda orta noktası yüzde 9.8 olmak üzere yüzde 9.3 ile yüzde 10.3 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" şeklinde açıkladı. Eğer 2017 enflasyonu yüzde 9.8 çıkarsa, yılın ikinci yarısındaki enflasyon yaklaşık yüzde 3.69 olarak gerçekleşmiş olacak. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak'ta yüzde 3.69 zam yansıtılacak.(Yeni Şafak)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.