1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Gezici'den Saadet Partisi tahmini
Gezici'den Saadet Partisi tahmini

Gezici'den Saadet Partisi tahmini

Yayınladığı anket sonuçlarıyla kamuoyunda eleştirilerin hedefi olan Gezici Araştırma'dan olay Saadet Partisi iddiası...

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti'nin oy oranlarını düşürdüğü anket sonuçlarıyla seçim önces spekülasyonlar yaratan Gezici Araştırma, şimdi de Saadet Partisi'nin iktidar alternatifi yaptı.

Gezici Araştırma'nın sahibi Murat Gezici'nin Milliyet yazarı Abbas Güçlü'nün bugünkü köşesinde yayınlanan açıklamalarına göre, 2011 genel seçimlerinde yüzde 1.25 oy alanSaadet Partisi "Türkiye'nin en büyük alternatif partisi."

KKTC SEçİMLERİNİ BİLDİK!

AK Parti'nin oy oranını yüzde 38'lerde gösteren anketler yayınlayarak tartışmaların hedefi olan Murat Gezici, kendini KKTC seçim sonuçlarıyla savundu.

Gezici, "KKTC Cumhurbaşkanlığı seçimi geldi. Tek bilen firma Gezici oldu" diye konuştu.

YüZDE 1.25'LİK SAADET PARTİSİ ALTERNATİF OLDU

Gezici'nin 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri'ne ilişkin tahminleri şöyle:

"Ak Parti'ye oy veren beş kişiden biri Saadet Partisi'ne oy veririm diyor. Barajı aşma ihtimalinin olabileceğini düşünüyorum. Halkın yüzde 14'ü ben Saadet Partisi'ne oy verebilirim diyor."

YüZDE 17.2 SANDIĞA GİTMEYECEK


2002'de her 5 vatandaştan 1'i sandığa gitmedi. 2007'de 100 vatandaştan 15'i, 2011'de 100 vatandaştan 17'si, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise her 4 vatandaştan l'i gitmedi. 2015'te tahminimiz yüzde 17.2.

2011-genel-secim-sonuclari.jpg

2011 GENEL SEçİM SONUçLARI 

Murat Gezici'nin Türkiye'nin 'alternatif' partisi olarak sunduğu Saadet Partisi, 2001 Genel Seçimleri'nde yüzde 1.25 oy aldı. Saadet Partisi'nin Türkiye genelinde aldığı toplam oy sayısı ise 535 bin 532 oldu. 7 Haziran Genel Seçimleri'nde Büyük Birlik Partisi'yle ittifak kararı alan Saadet Partisi'nin BBP ile birlikte toplam oy oranı ise bir önceki genel seçim sonuçlarına göre yüzde 2.

İnternethaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.