1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Hangi cumhurbaşkanı adayı kaç imza aldı?
Hangi cumhurbaşkanı adayı kaç imza aldı?

Hangi cumhurbaşkanı adayı kaç imza aldı?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanı adaylığı için bugün başlayan 100 bin imza sürecine ilişkin yeni bir uygulamayı geçtiğimiz saatlerde duyurmuştu.

A+A-

Erzurum Güncel- Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, imzaların anlık olarak takip edileceği bir uygulamanın yürürlüğe girdiğini söyledi. Yener, canlı yayında şu açıklamayı yaptı:

27 Mart Pazar son gün

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde, seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarımız dün kurulumuz tarafından ilan edilmiştir. Bugün aday gösterilmek istenenlerin imza süreci başlamış olup 27 Mart Pazar günü saat 20.00 itibarıyla sona erecektir.

Veriler gün sonunda açıklanacak

Bugün itibarıyla il ve ilçe bazında anlık olarak hangi adaya ne kadar imza verildiğinin ekranda takibi mümkündür. Şeffaf, güvenlik bir ortam için bu uygulamamız salonda isteyen adaylarımıza ve temsilcilerimize, imza süreci sona erene kadar takip etme imkanı verilecektir. Gün sonunda basın mensuplarıyla paylaşılacaktır.

İmza toplayacak isimler kimler?

Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen ve dün itibarıyla (21 Mart) başvuru yapanlar isimler, "Selami Karagöz, Hilmi Özden, Handan Yalçıntaş, Levent Akyollu, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Hürrem Ayaz, Tevkif Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Duran Güveninir, Muhammed Ali Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan oldu.

YSK'nin incelemeleri sonrasında, Murat Hakan Uzan, Cem Cengiz Uzan ve Hürrem Ayaz'ın başvuruları, "müracaatlarını bizzat Kurul'a yapmadıkları" gerekçesiyle reddedilmişti.

Hangi aday ne kadar imza aldı?

hangi-aday-ne-kadar-imza-aldi-j5st.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.