1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Küme düşme yok!....
Küme düşme yok!....

Küme düşme yok!....

TFF, şike iddialarına ilişkin kararlarını açıkladı. Aydınlar, açıklamasında ''Aziz Yıldırım ve Tayfur Havutçu dahil 17 kişi Disiplin Kurulu'na sevk edildi'' dedi

A+A-

Erzurum Güncel-

Türkiye'nin, sonucunu merakla beklediği kritik toplantı saat 15:30'da başladı ve 1,5 saat sonra sona erdi ve tarihi kararlar açıklandı.

İŞTE AYDINLARIN KONUŞMASI

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, şike soruşturmasında 26 klasörü inceleyen Etik Kurulu'nun raporunu ele aldı.

Toplantı sonrası açıklamayı Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yaptı.

Aydınlar şunları söyledi:

"Kanun ve talimtaların çizdiği çerçevede çalışmaları sürdürmekteyiz. Federasyona teslim edilen belgeler Etik Kurul tarafından bir süredir inceleniyordu.



Federasyonumuzun aldığı kararlar şöyle:

Soruşturma gizli olarak yürütülmektedir. Gizliliğe dair ek kısıtlama kararı getirildi. Belgelerin paylaşılması soruşturmanın selayetini etkileyecektir. Savunma hakkı tanınmadan yapılacak disiplin uygulaması adil yargılanma hakkını ihlal edecektir. Söz konusu soruşturmada kulüplerin şüpheli sıfatını taşımamaları nedeniyle federasyonca yapılacak disiplin cezasında savunma hakkınının kullanılmasını engelleyecektir. Belgelerin federasyona tesliminin ardından soruşturmanın kapsamı genişlemiştir ve halen de sürmektedir. Bu hususlarla ilgili belge federasyona ulaşmamıştır. Bu belgelerin de federasyona ulaşması gerektiği açıktır. Bu aşamada karar verilmesi için gerekli delilin tamamına erişmeden vicdani kanaata varılması mümkün değildir.

Bu aşamada bir hüküm verilmesi hakkaniyete uygun olmayacaktır. Hukuka uygun olması için gizlilik kararının kaldırılması şarttır. İddianamenin kabul edilmesi durumunda tüm iddiaları bütün detaylarıyla inceyeleyebilecek ve savunma haklarını kullanabileceklerdir. Gizlilik kararı kalkmasına müteakip savunmalar alınacak ve Etik Kurul'dan nihai karar istenecek ve hukuka uygun karar verilecektir.

Talebimiz üzerine Federasyonumuza teslim edilen belgeler, Etik Kurulumuz tarafından inceleniyordu. Bu inceleme sonucundan verdiğimiz kararlar şunlardır...

KARARLAR

- Gizliliğe dair ek kısıtlama kararı verilmiştir. Belgelerin federasyonumuzca bu aşamada şüpheli kulüpler ve gerçek kişilerle paylaşılması suç teşkil etmektedir. Kulüpler şüpheli sıfatı taşımadığı için dosyaları inceleyememektedir...

- Delillerin tamamına erişilmeden bu aşamada bir hüküm verilmesi hakkaniyete uygun değildir.

- Federasyonumuzca alınacak bir karar için gizlilik kararını kaldırılması gereklidir. Yani iddanamenin kabul edilmesi gereklidir. Bunu müteakip, şüpheli kişilerin bilgilerine başvurulacak ve karar verilecektir.

- Aşağıda kişiler Disiplin Kurulu'na sevkedildi

Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoüğlu, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, Ahmet Ataş, İbrahim Akın, İskender Alın, Mecnun Otyakmaz, Ahmet çelebi, Korcan çelikay, Bülent UIygun, ümit Karan, ömer ülkü, Coşkun çalık.

- Aynı kapsamda hakkında tutukluluk kararı olmayan ve disiplin kuruluna sevkedilenler

Serdar Kulbilge, Cengiz Demirel, Yavuz Ağırgöz, Serdar Belkin, Mehmet Şen, Hikmet Karaman, Serkan Acar, Zafer önder İpek, Aladdin Yıldırım, Hasan çetinkaya, Gökçek Vederson, Fadıl özdemir, Zafer Tüzün, Beşir Acar, Yılmaz Vural, Sezer öztürk, Emenike, Mahmut Boz, Mehmet Yıldız, Levent Eriş, Sadri Şener, Recep Denizel, Can Arat, önder Turacı, Nevzat çakar, Murat özaydınlı, Ekrem Okumuş, Sadrettin Fırat Kocaoğlu, Zafer Demiray, Faruk Taşseten, Mehmet Oflaz, Fatih Hocaoğlu, Murat öztürk, Semih Şentürk...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.