1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Öztürk yerine Mükerrem Ünlüer geliyor
Öztürk yerine Mükerrem Ünlüer geliyor

Öztürk yerine Mükerrem Ünlüer geliyor

Geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Seçim Hükümetini oluşturmaya çalışması sürerken bağımsız olduğu için koltuğunu devam ettireceği belirtilen İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün yerine başka bir atama yapılacağı konuşuluyor.

A+A-
FİLİZ AKGüN  özel haberi- Geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Seçim Hükümetini oluşturmaya çalışması sürerken bağımsız olduğu için koltuğunu devam ettireceği belirtilen İçişleri Bakanı Sebahattin öztürk'ün yerine başka bir atama yapılacağı konuşuluyor.

Rotahaber'in Ankara kulislerinden edindiği bilgiye göre, görevden ayrılma talebi bizzat İçişleri Bakanı Sebahattin öztürk'ten geldi. öztürk'ün kişisel sebeplerden dolayı görevi devam ettirmek istemediği, bundan dolayı da Seçim Hükümetine girmek istemediği belirtiliyor. 

öZTüRK'üN YERİNE MüKERREM üNLüER KONUŞULUYOR

Sebahattin öztürk'ün görevi devam ettirmemesi durumunda yerine İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem ünlüer'ingetirileceği konuşuluyorünlüer de eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sebahattin öztürk gibi aynı dönemde İstanbulüniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olması ile biliniyor.

Bu atamanın gerçekleşmesi halinde aynı dönemde ev ve okul arkadaşı olan Ala, öztürk ve ünlüer sırasıyla İçişleri Bakanlığı yapmış olacak.

MüKERREM üNLüER KİMDİR ?

Halen İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olanMükerrem ünlüer, 1964 yılında Erzurum’da doğdu. 1987 yılında İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

1989-1992 yılları arasında Erzurum kaymakam adaylığı yaptı. Daha sonra sırasıyla Isparta'nın Gelendost ilçesinde, Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Elazığ'ın Palu ilçesinde, Sakarya'nın Ferizli ilçesinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. 

İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı (2003-2007), Cumhurbaşkanlığı İdari veMali İşler Başkanlığı (2007-2012) ve İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği (2012-2013) görevlerini yürüttü. 

Bir yıl süreyle İngiltere’de eğitim aldı. 26 gün süren Japonya’da Afet yönetim Kursu ve İçişleri bakanlığının düzenlemiş olduğu çok sayıda Mülki İdare seminerlerine katılmıştır. Sakaryaüniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde lisansüstü eğitimini tamamlamıştır. 

Görev yaptığı süre içerisinde 9 adet takdirname 1 adet Teşekkür Belgesi almış ve 1 kez demaaş ödülü ile ödüllendirilmiştir. 2 Ağustos 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile BayburtValiliği görevine atanmıştır. 
15 Eylül 2014 tarih ve 6780 nolu müşterek kararname ile merkez valiliğine atandı. 26 Eylül 2014 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısıdır. 07 Mart 2015 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atanmıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.
rotahaber
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.