1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Selçuk Geçer'den Dolar kuru için 60 TL iddiası
Selçuk Geçer'den Dolar kuru için 60 TL iddiası

Selçuk Geçer'den Dolar kuru için 60 TL iddiası

Kendine has üslubuyla AK Parti iktidarının ekonomi politikalarını yerden yere vuran ünlü piyasa analisti ve ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru için 60 TL'yi işaret etti.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti'nin ekonomi politikalarını yıllardır kendi üslubuyla eleştiren ünlü piyasa analisti Selçuk Geçer yeni bir döviz krizini işaret etti.

 

Türkiye yerel seçimler için geri sayıma geçmişken, Selçuk Geçer de Mart 2024 yerel seçimlerinden sonrasını işaret ederek seçime kadar ve seçimden sonraki Dolar kuru tahminini açıkladı.

Selçuk Geçer, ABD Merkez Bankası FED'in faizleri arttırmaya devam edeceğini belirterek, Ekim ayı sonu toplantısında FED'in faizleri 25 puan daha arttırmasını beklediğini açıkladı.

Türk Lirası'nın döviz karşısındaki değer kaybını sürdüreceğini öne süren Selçuk Geçer FED ile birlikte Avrupa Merkez Bankası'nın da kararıyla "dolar kısa sürede kendini kilitleyecek ancak o zaman da Euro tarafında yükselişler başlayacak" dedi.

 

Dolar/Euro paritesinin 1.10'un üzerine çıkmasını beklediğini söyleyen Selçuk Geçer Euro kurunda bu andan itibaren bir yükseliş yaşanacağını belirtti.

Türkiye’de Dolar kurundaki baskılamanın devam ettiğini belirten Selçuk Geçer Dolar/TL kurunun şu anda 45 TL sınırlarında olması gerektiğini belirterek "Dolar kuru, 31 Mart seçimlere kadar 35 TL'lere yükselecek" dedi.

Yerel seçimlerin ardından Dolar'da yeniden ani bir yükselişin yaşanacağını öne süren Selçuk Geçer, “Mevcut durumda doların gerçek değeri tabii ki 45 lira sınırı, buna bağlı olarak 2024 yılının enflasyonunu da eklediğinde, Haziran 2024’de doların gerçek değeri ise 60 liraları geçecek ve kurun üzerindeki baskı tamamen kaldırılmak zorunda kalınacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum