1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Şimdi de memura refah payı! En düşüğü 13.009 TL…
Şimdi de memura refah payı! En düşüğü 13.009 TL…

Şimdi de memura refah payı! En düşüğü 13.009 TL…

Emekli maaşı zammı fitili ateşledi! Önce asgari ücret, şimdi de memura refah payı! En düşüğü 13.009 TL…

A+A-

Erzurum Güncel- Emekli maaşı zammı ile 7.500 TL’ye yükseltilen taban aylıkların ardından gözler asgari ücrete ara zam ve memura refah payı düzenlemesine çevrildi. 3 Nisan Pazartesi günü açıklanacak enflasyon rakamları heyecanla beklenirken, iki aylık enflasyon farkı yüzde 9,8 oldu. Memurun alacağı en düşük maaş ise şimdiden 13.009 TL’ye yükseldi.

2023 başında tüm çalışanlar ile emeklilerin maaşları yeniden şekillenmiş ve her kesim için yeni zamlı maaşlar tek tek açıklanmıştı. Memurlar ile SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı farketmeksizin herkesin maaşı yüzde 30 zamlanmıştı. En düşük emekli maaşı ise 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya yükseltilmişti. Ancak en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye çıkarılmasının ardından gözler bir kez daha asgari ücret ile memurlara ek zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi.

ASGARİ ÜCRETE AÇLIK SINIRI FORMÜLÜ

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükselmesi ile Ramazan ve Kurban bayramlarında hesaplara yatan emekli ikramiyesini 2 bin TL olarak öngören kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün akşam kabul edildi. Bu gelişme ile asgari ücretli çalışan milyonların da maaşları için zam beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gerekli görülmesi halinde ara zam yapmaktan kaçmayacaklarını daha önceden belirtmişti. Ancak Ankara’dan konuya ilişkin net bir açıklama henüz gelmedi. SGK uzmanlarına göre asgari ücrete zam yapılmasının mevcut şartlarda mümkün olduğu dile getirilirken, mevzuatın buna elverişli olduğu ifade ediliyor. Bu kapsamda TÜRK-İŞ’in Şubat ayı açlık sınırı olan 9.425 lira yeniden gündeme geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.