1. HABERLER

  2. EGE

  3. Son bir haftanın kanlı bilançosu
Son bir haftanın kanlı bilançosu

Son bir haftanın kanlı bilançosu

Türkiye tarihinin en kanlı günlerine ev sahipliği yapıyor. Son bir haftada 4 polis ve 2 asker şehit düşerken 2'si terörist 33 kişi de hayatını kaybetti.

A+A-

Erzurum Güncel- PKK terörüyle yıllardır uğraşan Türkiye’nin IŞİD adı altında yeni bir örgütü daha oldu. İki örgüt bir haftada Türkiye’yi kan gölüne çevirdi. İşte son bir haftanın kanlı bilançosu.

20 TEMMUZ SURUç’TA CANLI BOMBA: 32 öLü

Türkiye geçtiğimiz hafta Pazartesi günü Suruç’tan gelen haberler sarsıldı. Saat 12:00 sıralarında meydana gelen olayda; Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 kişinin Amara Kültür Merkezi bahçesinde IŞİD’in Kobani Kuşatması sonrası Kobani’nin yeniden inşa çalışmaları konusunda basın açıklaması yaptığı sırada bir canlı bomba kendini patlattı. Saldırıda canlı bombayla birlikte 32 yaşamını yitirdi. Saldırıyı Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu ortaya çıktı.

Fuat Avni'den çarpıcı 'kaos planı' iddiası

Fuat Avni’den çarpıcı ‘kaos planı’ iddiası


20 TEMMUZ: ADIYAMAN’DA PKK SALDIRISI 1 ŞEHİT

Aynı gün Adıyaman kırsalından acı bir haber daha geldi. Adıyaman merkeze bağlı Kömür beldesindeki Kurk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine Terör örgütü PKK mensuplarınca ateş açıldı. çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerden Uzman Onbaşı Müsellim ünal yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayrak şehit oldu.

22 TEMMUZ: CEYLANPINAR’DA 2 POLİS ŞEHİT

Suruç katliamından 2 gün sonra 22 Temmuz 2015′de PKK, Şanlurfa Ceylanpınar ilçesinde IŞİD’le ilişkili oldukları iddiasıyla 2 polis memurunu evlerinde şehit etti.

Şehit polis Tansu Aydın'a son veda!

Şehit polis Tansu Aydın’a son veda!

23 TEMMUZ’DA IŞİD ATEŞ AçTI 1 ASKER ŞEHİT

23 Temmuz perşembe günü IŞİD, sınırın Suriye tarafından ateş açarak Gaziantep Kilis’te devriye görevi yapan Astsubay Yalçın Nane’yi şehit etti.

F-16'lardan sınır ötesi operasyon!

F-16′lardan sınır ötesi operasyon!

TSK OPERASYON BAŞLATTI

Olayın ardından tanklar IŞİD mevzilerine bomba yağdırdı. Aynı gün gece saatlerinde TSK’ya ait 4 savaş uçağı Suriye’deki IŞİD mevzilerini bombaladı. Şehit Yalçın ismi veriler operasyonda 30′dan fazla IŞİD teröristinin öldürüldüğü duyuruldu.

Daha sonra yapılan ikinci dalga hava bombardımanında ise Kuzey Irak’da PKK’nın Kandil, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin kampları bombalandı. Aynı zamanda Suriye’de de üç IŞİD mevzisi yerden top ateşine tutuldu.

23 TEMMUZ DİYARBAKIR’DA PKK SALDIRISI 1 POLİS ŞEHİT

Türkiye IŞİD’e karşı yapılan operasyona kilitlenmişken bir hain saldırı haberi de Diyarbakır’dan geldi. Kent merkezinde bir trafik kazası ihbarına giden trafik polisleri PKK’lırca pusuya düşürüldü. Saldırıda 2 polisten Tansu Aydın şehit düştü mesai arkadaşı ise ağır yaralandı.

Kandil'deki saldırının bilançosu

Kandil’deki saldırının bilançosu

24 TEMMUZ CUMA: KANDİL’E DE BOMBA

Şehit Yalçın operasyonunun ikinci gününde Suriye’deki IŞİD mevzilerinin yanı sıra Kuzey Irak’taki PKK kampları da vuruldu. Kandil başta olmak üzere bölücü örgütün kamplarına F16′lar bomba yağdırdı.

24 TEMMUZ YURT çAPINDA TERöR OPERASYONU: 851 KİŞİ GöZALTINA ALINDI, 1 TERöRİST öLDüRüLDü

Tüm bu gelişmelerin üzerine Türkiye güne dev bir operasyonla uyandı. Birçok ilde IŞİD,PKK ve DHKP-C gibi örgütlere düzenlen operasyonlarda şu zamana kadar 851 kişi gözaltına alındı. İstanbul Bağcılar’daki operasyonda ise polise ateş açtığı bildirilen DHKP-C militanı Günay özaslan ölü ele geçirildi.

25 TEMMUZ CUMARTESİ: GöZALTILAR VE SALDIRILAR DEVAM ETTİ, DİYARBAKIR’DA 2 ŞEHİT

Cumartesi gününde de yurt çapında başlatılan terör operasyonuna ve sınır dışındaki askeri harekata devam edildi. Okmeydanı’nda polise açılan ateş sonucu 2 polis memuru ile bir vatandaş ağır yaralandı.

LİCE’DE SALDIRI

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araç patlatıldı. Hain saldırıda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

26 TEMMUZ PAZAR: BİR POLİS ŞEHİT

Pazar günü de yurt çapında hareketli geçti. Jetler Kuzey Irak’ta Kandil başta olmak üzere terör yuvalarına bomba yağdırırken yurt içinde de saldırılar devam etti. Gazi Mahallesi’nde düzenlenen Günay özaslan’ın cenazesinde çıkan olaylarda bir çevik kuvvet polisi Muhammet Fatih S. şehit oldu.Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.