1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Yakutiye umut olmaya devam ediyor
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Yakutiye umut olmaya devam ediyor

A+A-

Dün binlerce insan gibi biz de Yakutiye’ye bağlı Umudum Mahallesi’ndeydik…

Hayırlı ve güzel bir hizmetin hayata geçirilmesine tanıklık ettik.

Tarihe, sanata, müziğe ve edebiyata olan yakın ve samimi ilgisini daha başkanlık koltuğuna oturur oturmaz gösteren Mahmut Uçar, Umudum Mahallesi’ne öyle güzel bir hizmet sundu ki, yalnızca bu mahallemiz değil, Ova’daki diğer mahallelerde çok sevindi.

“Rahvan At Yarış Tesisleri”

Bidayetinden beri başta ata sporu cirit olmak üzere, atlı sporlara pek bi düşkünlüğü olan Erzurum için, Yakutiye Belediyesi’nin yaptığı bu pırıl pırıl tesis, aynı zamanda ülke genelinde ses getiren çapta bir spor tesisi…

Nitekim dün Karadeniz’den tutunuzda Güneydoğu’ya kadar birçok bölgeden onlarca sporcu yapılan ilk yarışa iştirak etti, Erzurum’da binlerce seyircinin karşısına çıktı.

Dün kelimenin tam anlamıyla Umudum’da şölen vardı.

Ata ve at yarışlarına ilgi duyan yaşlı genç, kadın çocuk on bin civarında insan, kavurucu sıcağa rağmen coşkuyla yarışları izledi, yeni tesisin keyfini çıkardı.

Vali Okay Memiş, AK Parti milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün yanı sıra yüzlerce davetlinin protokol tribününde yerini aldığı merasimde, tam bir dostluk, samimiyet, çalışkanlık ve örnek siyaset biçimi vardı.

Bir kere daha tanık olduk: Erzurum’da yönetici ve siyasetçi kadrolar arasında hakiki anlamda bir uyum, kardeşlik ve edep terbiye mevcut.

Kimse kimseden rol çalmıyor, kimse kimseye çalım atmaya kalkmıyor.

Mehmet Sekmen, önder, ağabeyi ve yön gösteren profiliyle herkesin saygı ve sevgisini kazanmış durumda…

Vali Okay Memiş, Erzurum için ciddi bir şans olduğunu her defasında yeniden ispatlıyor.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yapıcı ve toparlayıcı siyaset anlayışı ile genç yaşlı artık herkesin başkanı…

Milletvekilleri, yerel yönetime verdikleri sıkı destekle pek çok sorunun Ankara’da aşılmasında etkin rol üstleniyorlar.

Hal böyle olunca da, ilçe belediyelerinin tıpkı Umudum’da Yakutiye’nin yaptığı gibi kalıcı ve örnek hizmetler sunmaları mümkün oluyor.

Ova’da yalnızca Umudum’a yapılan spor tesisi yok, hemen bütün köy ya da mahallelere öyle güzel yollar, köy girişlerine güvenlik sistemleri, tak’lar, taziye evleri çocuk oyun bahçeleri kurulmuş ve de aksatılmadan devam ettirilen temizlik hizmetleri…

Başkan Mahmut Uçar, daha seçildiği günün haftasında kolları sıvayıp hizmete, köy ya da çevredeki bu mahallelerden başlamıştı.

Önce çok bir anlam verilememişti.

Şimdi o köyleri görünce ve daha da önemlisi o köylerde Başkan Uçar’a karşı açılan limitsiz sevgiye bakınca Uçar’ın ne denli doğru bir iş yaptığı daha iyi anlaşılıyor.

Sonuç olarak şehir merkezine ve çevreye bakınca görüyorsunuz ki, pandemi ve ekonomideki sıkış şartlara rağmen ne devlet Erzurum’da bir gününü boşa geçirmiş ne de belediyeler…

İşte bu yüzdendir ki dün Umudum’da gösterilen sevgi ve destek gösterisi asla yapmacık değildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.