1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP kulisleri hareketlendi
MHP kulisleri hareketlendi

MHP kulisleri hareketlendi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, önceki gün biraraya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tüm tekliflerini reddetmesinin ardından gözler CHP'ye çevrildi.

A+A-
Erzurum Güncel- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hükümet kurma görevini vermesi halinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partilerle temas kuracak. Ancak Kılıçdaroğlu'nunAK Parti'siz hükümet kurabilmesi için MHP ve HDP'yle anlaşması gerekiyor. MHP, HDP'li bir formüle kapıyı kapattığı için, Kılıçdaroğlu'nun hükümet kurma olasılığı mümkün görünmüyor.



AZINLIK HüKüMETİ OLMAZ

Bununla birlikte Kılıçdaroğlu'nun azınlık hükümeti için partilerle temas kuracağı da ifade edliyor. Davutoğlu ile görüşmesinde, koalisyona, AK Pari-MHP seçim hükümetine, AK Parti azınlık hükümetine ve Meclis'in alacağı erken seçim kararına 'hayır' diyen Bahçeli'nin, CHP'den gelecek azınlık hükümeti teklifine de 'hayır' diyeceği öğrenildi.

GöRüŞMEYİ KABUL EDECEK

Edinilen bilgiye göre, MHP, Kılıçdaroğlu'ndan gelecek olası görüşme talebini kabul edecek. Ancak azınlık hükümetine destek vermeyecek. MHP'li kaynaklar, “CHP'den görüşme talebine siyasi etik gereği kapıları kapatmayız, onlarla da görüşürüz” ifadelerini kullandı. Görüşmenin gerçekleşmesi halinde, Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na, “Biz her zaman azınlık hükümetine karşı olduğumuzu dile getirdik. Bir azınlık hükümeti ülkenin içinde bulunduğu durumu çözemez, çare bulamaz” diyecek. Tüm teklifleri reddeden MHP'de erken seçim için hazırlıklar yapılmaya başlandığı belirtildi.

Gazetevatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.