1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. 2015 LYS sınav giriş yerleri açıklandı
2015 LYS sınav giriş yerleri açıklandı

2015 LYS sınav giriş yerleri açıklandı

LYS sınav giriş yerleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ais.osym.gov.tr'den açıklanıyor. LYS giriş yerleri ÖSYM ais'te. Öğrenciler sınavlar için son hazırlıklarını yapıyor. İşte LYS sınav tarihleri ve ayrıntılar

A+A-

Erzurum Güncel- YGS 2015 sınavını geçen öğrencilerin, LYS 2015 için nerelerde sınava girecekleri açıklandı. öSYM tarafından ais.osym.gov.tr adresinde LYS sınavı giriş yerleri açıklandı. 

LYS SINAV GİRİŞ YERLERİ ais.osym.gov.tr'DE 

LYS 2015 sınav giriş yerleri öSYM'nin aday işlemleri sayfası ais.osym.gov.tr'den açıklandı. Adaylar LYS giriş yerlerine ve sınav giriş belgelerine TC Kimlik Numaraları ve öSYM aday şifrelerini sisteme girerek ulaşabilecekler. 

lys-sinav-giris-yerleri-ne-zaman-belli-olacak.jpg 
öSYM ŞİFRESİNİ UNUTANLAR NE YAPACAK?

LYS öncesi öSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan LYS adayları öSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. LYS aday şifresini unutanlar ayrıca öSYM Sınav Merkezleri'nden veya öSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinebilirler.  

lys sınav yerleri.jpg LYS sınav giriş belgenizi alabilmek için öSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için öSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız öSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri öSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz. 

LYS SINAV TARİHLERİ HANGİ DERS NE ZAMAN?

öSYM'nin internet sitesi osym.gov.tr'den ilan edilen LYS sınav tarileri 2015 bilgisine göre LYS1 Matematik Sınavı 14 Haziran 2015'te, LYS2 Fen Bilimleri Sınavı 20 Haziran 2015'te, LYS3 Edebiyat-Coğrafya Sınavı 21 Haziran 2015'te, LYS4 Sosyal Bilimler Sınavı 13 Haziran 2015'te, LYS5 Yabancı Dil Sınavı ise 14 Haziran 2015'te yapılacak. 

2015-LYS4 SOSYAL BİLİMLER
2015-LYS1 MATEMATİK
2015- LYS5 YABANCI DİL
2015-LYS2 FEN BİLİMLERİ
2015-LYS 3 EDEBİYAT-COĞRAFYA

2015-lys-sinav-tarihleri-hangi-sinav-ne-zaman.jpg

LYS ADAYLARINA öNERİLER

Psikiyatrist/ Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan üney, LYS sınavı yaklaştığı bu günlerde ailelerin nasıl davranmaları gerektiği hususunda bilgiler verdi.

öncelikle ailelerin çocuklarının durumunu iyi gözlemlemeleri gerektiğini ifade eden üney, şöyle konuştu:

“çünkü sınavla ilgili birçok yerde yazılan veya medyada konuşulan öneriler genel önerilerdir. Ancak her insandan dünyada bir tane mevcuttur. Mutlaka sınava giren gençlerin ortak bir davranış biçimi olabilir. Bununla birlikte kardeşlerin, hatta ikiz kardeşlerin bile gelecekteki mesleğini belirleyecek bir sınava yaklaşımları, onlarda yarattığı stres farklı olacaktır. Bu durumun ailelerce iyi anlaşılması gerekir. Bu durumda çocuklarının olumlu ve olumsuz yanlarını daha iyi değerlendirip, onun ihtiyaçlarına daha gerçekçi yardımda bulunabilirler. Ayrıca biraz önce değindiğim gibi her insandan dünyada bir tane vardır; kardeşleriyle, sınıf arkadaşlarıyla, yakınlarıyla, komşu çocuklarıyla karşılaştırmak hiçbir fayda sağlamayacağı gibi zarar verir. Bunun dışında bu genç insanların seçecekleri mesleğin ilk basamağı olan bu sınava hazırlanırken gergin olmaları doğaldır. Ancak aile bunu fark ederse ve bu durumu önemserse yardımcı olmaya başlamış olur. Tabi ki ölçüyü kaçırmadan.”

LYS SINAV TAKVİMİ

LYS beş farklı oturumda gerçekleşecek.

LYS 4 Sosyal Bilimler 13 Haziran 2015 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS 1 Matematik  14 Haziran 2015 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS 5 Yabancı Dil 14 Haziran 2015 (Pazar), 14.30, 120 dakika

LYS 3 Edebiyat-Coğrafya  21 Haziran 2015 (Pazar), 10.00, 120 dakika

LYS 2 Fen Bilimleri  20 Haziran 2015 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS PUANLARI NASIL HESAPLANACAK?

LYS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayın katıldığı her sınavda yer alan her test için bir standart puan hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

•             Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

•             Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

•             Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

•             Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle öSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

•             Hesaplanan standart puanlar ve adayların ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır. 

•             ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürü- lerek LYS puanları oluşturulacaktır. ALYS puanları LYS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden soru sayısının % 20’si oranında ham puan alan adayların 180 LYS puanı almaları sağlanacaktır.

Memurlar
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.