1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Onlar bizim meleklerimiz
Onlar bizim meleklerimiz

Onlar bizim meleklerimiz

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Bingül ailesinin hikâyesi yürekleri ısıtıyor. Başsavcı Ünal Bingül ve eşi, otizmli ikizleri Aliye ve Muhsin için mücadele etmekten hiç vazgeçmedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Bingül ailesinin hikâyesi yürekleri ısıtıyor. Başsavcı Ünal Bingül ve eşi, otizmli ikizleri Aliye ve Muhsin için mücadele etmekten hiç vazgeçmedi. Kayak sporuna yönlendirdikleri ikiz kardeşler aldıkları yurtiçi ve yurtdışında madalyalarla ailenin gurur kaynağı oldu

Otizmli çocuk sahibi ailelerinin her birinin hikâyesi parmak izi gibi benzersiz, acı dolu, fedakârlık ve umut dolu... O ailelerden biri de Fethiye Başsavcısı Ünal Bingül ile gıda mühendisi Nesrin Bingül'ün 18 yaşına giren ikizleri... Erzurum'da yaşayan Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül kayakla hayata tutunan dünyanın tek otizmli ikiz milli kayakçıları. Otizmli ikizlerin 'Özel Sporcular' dalında yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda şampiyonluğu bulunuyor. Günde 6 saat antrenman yapan ikizlerin arkasında cennetlik bir evlat nöbeti tutan anne ve baba var. Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Gençlik Spor Kulübü'nün lisanslı kayak sporcuları olan ikizlerin başsavcı babası Ünal Bingül, SABAH'a konuştu: Onlar bizim meleklerimiz. İlk teşhis konduğu zaman dünya başımıza yıkıldı ama onlar bize Allah'ın emaneti dedik ve bir yola çıktık. Eşim ve ben hayatlarımızı ikizlere adadık. Eşimin otizmle alakalı okumadığı kitap kalmadı. Kızım 10, oğlum 5 yaşında 'Baba' diyebildi. Biz onları cimnastik ve kayakla hayata tutundurmaya çalıştık. Milli forma için 12 yıl mücadele gösterdiler. 3 yıldır Erzurum Kazım Karabekir Spor Lisesi'nde okuyorlar. Onların en mutlu anları kayak yaptıkları anlar. Eşim ve ben her gün 5'te uyanıp ikizleri cimnastiğe götürdük yıllarca. Çocuklarım dünya kayak şampiyonasının yapılacağı Avusturya'da da Türk bayrağını şanla şerefle göndere çekecek. Otizm veba değil bir farklılık. Bu çocukların daha fazla ilgi, sevgi ve şefkate ihtiyacı var. Herkes bize 'Siz cennetliksiniz, çok sabırlısınız' diyor. Ama iş çocuklarla vakit geçirmeye gelince kimse istemiyor. Otizmli çocuklar doğru bir eğitimle istedikleri her şeyi yapabilirler.



EVLETİMİZ HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYOR
Sağolsun devletimiz bize her türlü desteği sağlıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Cumhurbaşkanımız gariplerin, mazlumların, engellilerin hamisi, babası. Allah ondan razı olsun. Otizmli çocuklar için şu anda en büyük ihtiyaç yatılı bakım evleri. Yatılı bakım evlerinin sayılarının artırılmasını istiyoruz. Eşim ve ben ölmekten korkmuyoruz, biz ölünce ikizlere ne olacak, onlara kim bakacak diye düşünüp korkuyoruz. Onlar önce Allah'a sonra devletimize emanetler.



HEM PİYANİST HEM ATLET
 Kahramanmaraş'ta 7 yıl önce müzik ve atletizme yönlendirilen otizmli Kubilay Özbek (17), müzikte 100'ün üzerinde repertuvar oluşturdu, sporda ise 4 madalya kazandı. 2 yıl önce güzel sanatlar lisesinde eğitim görmeye başlayan piyanist atletin babası Levent Özbek "Boşuna uğraşmayın yapamaz diyenler oldu ama o başardı" dedi.
 Mersin'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar otizm farkındalığı için Ulu Cami'den Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.



KANUN SANATÇISI BERK'TEN İLK ALBÜM
Doğadaki frekansların hangi müzikal sese ait olduğunu ayırt edebilen, "absolut kulak" olarak da bilinen "mutlak kulak" yeteneğine sahip kanun sanatçısı Burak Berk Boyar, udi Mehmet Alişan Budak ile "Kardeş Mızraplar" adlı ilk albümünü bugün piyasaya çıkarıyor. Bayar, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan 3'üncülükle mezun oldu.



KONSERVATUVARA 
HAZIRLANIYOR
Hatay Antakyalı Ertuğrul Gök (18) 6 yaşında tanıştığı yüzme sporunda bölge ve Türkiye şampiyonalarında dereceler elde etti. Daha sonraki yıllarda müziğe yönelen Gök şu an güzel sanatlar lisesi öğrencisi. Piyano, kanun, gitar, bağlama ve darbuka çalabilen Gök'ün hayali konservatuvara girmek.



TUNA, SAKIZ ADASI'NDAN 
ÇEŞME'YE YÜZECEK
Otizmli yüzücü Tuna Tunca, 27 Nisan'da Sakız Adası'ndan Çeşme'ye yüzerek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Annesi Gülnur Tunca ise "Tuna için bunlar çok büyük bir başarı. Öğrenemeyen otizmli yok, öğretilemeyen otizmli var" diyor. Sakız Adası-Çeşme arası yüzecek ilk özel sporcu olacak Tuna'nın en büyük yardımcısı olan antrenörü Mert Onaran, "Tuna soğuğa dayanıklı ve denizde yüzmeyi daha çok seviyor. Bu yüzden açık su yarışlarına yönlendik. İstanbul Boğazı'nı ve Çanakkale Boğazı'nı geçtik. Manş ve Cebelitarık'taki uluslararası yarışmalara katılmayı hedefliyoruz" dedi.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.