1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Türkiye'de bu rezalet de yaşandı!
Türkiye'de bu rezalet de yaşandı!

Türkiye'de bu rezalet de yaşandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünü kaçıran terörist Mensur Güzel'in kız kardeşi Şeyma Güzel'inde film gibi bir operasyonla yakalandığı ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kartepe isimli deniz otobüsünü kaçıran terörist Mensur Güzel'in kız kardeşi Şeyma Güzel'inde film gibi bir operasyonla yakalandığı ortaya çıktı.

örgüt üyeliği suçundan aranan Şeyma Güzel, Diyarbakır'a gitmek isterken polislerce kıskıvrak yakalandı. Şeyma Güzel yakalanırken yanında ise tanıdık bir isim vardı BDP milletvekili Sebahat Tuncel.

Kanal D'nin ele geçirdiği operasyon anı görüntülerinde Şeyma Güzel'in BDP'li Sebahat Tuncel'in makam arabası ile havaalanına getirildiği gerçeği ortaya çıktı.

Türkiye'de bu rezalet de yaşandı!
video için tıklayın


Deniz otobüsünü kaçıran Mensur Güzel'in ablasınında firari terörist olduğu ortaya çıktı. 7 ay önce polis İstanbul'da Mensur Güzel'in ablası Şeyma Güzel'in Sebahat Tuncel ile bağlantısı olduğunu tespit etti. İstanbul'dan Diyarbakır'a kaçmak isterken Şeyma Güzel'i Tuncel otomobili ile havaalanına bırakırken görüntülendi. Tuncel'den ayrıldıktan sonra polisler Güzel'i gözaltına aldı. Durumu fark eden Tuncel ise müdahale etmek istedi.

Ortağının elinde bomba patladı

Leyla kod adlıi Şeyma Güzel’in, şehir merkezlerinde silahlı ve bombalı isyan başlatmak için yapılanan öz Savunma Birlikleri içerisinde faaliyet gösterdiğinin belirlenmesi üzerine takibe alındığı öğrenildi. Şeyma Güzel’in, 22 Nisan’da Tuzla’da hazırladığı bomba elinde patlayan Mazlum Singil ile ortak hareket ettiği tespiti üzerine ise savcılık harekete geçti. Bir saldırı planlandığına karar veren Savcılık Güzel hakkında gözaltı kararı verdi. Aranmaya başlayan Şeyma Güzel durumdan haberdar olunca ortalıktan kayboldu. 28 Nisan’a kadar ulaşılamayan Güzel’in başka teröristlere uygulanan yöntemle kırsala kaçırılmakta olduğundan şüphelenildi. Soruşturma bu yönde derinleştirildi.

Dokunulmazlık kalkanı

Emniyet güçlerine gelen istihbaratta, BDP İstanbul Milletvekili Sebhat Tuncel’in devreye girdiği ve Şeyma’yı polisin elinden kurtarmak için kendi bindiği uçakla Diyarbakır’a götürmek için harekete geçtiği yer aldı. İstihbaratı değerlendiren Emniyet güçleri, Şeyma Güzel’in İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na Sebahat Tuncel’in VW Jetta marka arabasıyla gittiğini belirledi. Ancak, Tuncel gözaltına alınma işlemine müdahale ederek polislerin üzerine yürüdü. Bu arada Tuncel’in sekreteri Güzel’i havaalanı kapısına doğru götürmeye çalıştı. Ancak polis kararlı davranarak zanlıyı gözaltına aldı.

Bombacının cenazesine katılmıştı

Şeyma Güzel olayının üzerinden henüz 7 ay bile geçmemişken Tuncel, Güzel ailesinin karşısına bir daha çıktı. Tuncel, Kartepe Deniz Otobüsünü kaçıran Mensur Güzel’in cenazesine katıldı. Sebahat Tuncel geçmişte benzer olaylarda boy gösterdi. Molotof kokteyli atan grubun arasına girerek, polisin müdahale etmesini engelleyen Tuncel’in, molotofçularla kol kola fotoğrafları çıktı. Eylemlerde provokatif tavırlarıyla dikkat çeken Tuncel, bir emniyet müdürüne tokat da atmıştı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.