1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Devrimcilerin Erzurumlu Hasan Dayı’sı yaşamını yitirdi
Devrimcilerin Erzurumlu Hasan Dayı’sı yaşamını yitirdi

Devrimcilerin Erzurumlu Hasan Dayı’sı yaşamını yitirdi

Devrimcilerin Hasan Dayı’sı olarak bilinen SOL Parti üyesi Hasan Bakın, 89 yaşında hayata gözlerini yumdu. SOL Parti’den yapılan açıklamada, “Kuşaktan kuşağa devrimcilerin Hasan Dayı'sı; bitmeyen yolculuğun inatçı gür sesi Hasan Bakın'ı kaybettik” denildi

A+A-

Devrimcilerin Hasan Dayı'sı olarak bilinen SOL Parti Keçiören İlçe Örgütü üyesi Hasan Bakın yaşamını yitirdi. Hasan Bakın, yarın saat 15.00’te SOL Parti Keçiören İlçe Örgütü’nde düzenlenecek törenin ardından sonsuzluğa uğurlanacak.

1932 yılında Erzurum’da dünyaya gelen Hasan Bakın, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışırken 1970’li yıllarda Keçiören’in Piyangotepe semtinde devrimcilerle tanıştı.

Bakın, Soner İlhan, Gökalp Çiftçioğlu ve Zeynel Abidin Ceylan gibi Devrimci Yolcularla tanışmasının ardından Piyangotepe’deki antifaşist mücadelenin bir parçası oldu.

Bakın, yaşamı boyunca Ankara’daki her eylemin militan bir katılımcısı olurken Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden (ÖDP) SOL Parti’ye kadar hep devrimcilerle yan yana oldu.

Keçiören’in 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpunar da Hasan Bakın’a ilişkin şunları anlattı: “Hasan Dayı, 1990’lı yıllarda Piyangotepe’deki gecekondusu yıkılırken, Soner İlhan bu odaya bastı diye anlatıyordu.”

“BİTMEYEN YOLCULUĞUN İNATÇI, GÜR SESİ”

Öte yandan SOL Parti Keçiören İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada, “Piyangotepe'nin Hasan Dayısı üyemiz Hasan Bakın'ı bu sabah kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yarın saat 15:00’te parti binamızdan yıldızlara uğurlayacağız” denildi.

SOL Parti’den yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Hoşçakal Hasan dayı. Kuşaktan kuşağa devrimcilerin Hasan Dayı'sı; bitmeyen yolculuğun inatçı gür sesi Hasan Bakın'ı kaybettik. Sesi meydanlarımızdan eksik olmayacak! #Unutulmayacak”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.