1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Hınıs Başköy Barajı 2019'da Tamamlanacak
Hınıs Başköy Barajı 2019'da Tamamlanacak

Hınıs Başköy Barajı 2019'da Tamamlanacak

Erzurum'da inşası devam eden Hınıs Başköy Barajı 2019'da tamamlanacak

A+A-

Erzurum Güncel- Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmaların devam ettiği Hınıs Başköy Barajı sayesinde bölgede 205 bin 350 dekar zirai alan suyla buluşacak.

Şu ana kadar yüzde 75'lik fiziki alanda gerçekleşme sağlanan barajda, relökasyon yolu kazısının yanı sıra kil dolgu, kaya ve kaya ufağı, filtre kum dolgu çalışmaları devam ediyor.

Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında bulunan Erzurum'da, 205 bin 350 dekar araziye su temin edecek barajın ülke ekonomisine yıllık 110 milyon 835 bin lira katkı sağlaması bekleniyor.

Proje 2019'da tamamlanacak

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eroğlu da su kaynaklarının etkin yönetimini sağlamak için yatırımların sürdüğünü vurguladı.

Eroğlu, "Erzurum'da inşasına devam ettiğimiz Hınıs Başköy Barajı da projelerimizden birisi. Projeyi 2019 yılında tamamlayarak Erzurumlu çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Projenin tamamlanmasıyla bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek ve böylece bölge halkının sosyoekonomik gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyi artacaktır." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.