1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İki firmanın son anket sonucu: “İstanbul ve Ankara CHP’ye geçiyor”
İki firmanın son anket sonucu: “İstanbul ve Ankara CHP’ye geçiyor”

İki firmanın son anket sonucu: “İstanbul ve Ankara CHP’ye geçiyor”

Metropol ve PİAR Araştırma şirketlerinin yetkilileri yapılan son anketlerde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da ise Mansur Yavaş’ın seçimi kazanmasını beklediklerini açıkladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Yerel seçimlere yaklaştıkça araştırma şirketleri de anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Metropol ve PİAR Araştırma şirketlerinin yetkilileri, Cumhur İttifakı’nın İstanbul’da işinin çok zor olduğunu öne sürdü.

DW’den Hilal Köylü’ye konuşan Metropol Araştırma Şirketi yöneticisi Özer Sencar, “MHP ittifakı AKP’ye İstanbul’da çok oy getirmeyecek. İYİ Partililer ise CHP adayını desteklemekte çok öne çıkıyor. Çünkü bu seçimde İYİ Parti, CHP’den daha sert muhalefet yapıyor” ifadelerini kullandı. Sencar ayrıca, “MHP’lilerin yarısından çoğu ülkedeki ekonomik durumdan şikayetçi ama İYİ Partili seçmenin tamamı şikayetçi. Bu yüzden bu seçimde MHP oylarından çok İYİ Parti oyları etkili olacak gibi görünüyor” değerlendirmesini yaptı.

“BEKA SORUNU SÖYLEMİNİN NEDENİ İSTANBUL”

AKP ile MHP’nin ittifakı genişletmesinin, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin 31 Mart seçimini ‘beka sorunu’ (toprak bütünlüğü) olarak göstermesinin ardında İstanbul’un ‘bıçak sırtına yakın noktada’ olmasından kaynaklandığını anlatan Sencar, “Durumun kritik olduğunu söyleyebiliriz ancak seçime daha çok var. Önümüzdeki günler yarışı daha da kızıştıracaktır” yorumu yaptı.

“İSTANBUL’U CHP ALACAK”

PİAR Araştırma’nın sahibi Kadir Atalay’ın açıklamaları ise çok daha iddialı. Atalay, “İstanbul’u CHP adayı alacak” diyor. “Yıldırım’ın daha çok sempati topladığını yaptığımız son araştırmalarda gördük ancak İstanbul’da AKP seçmeni, kendisine verilen sözlerin tutulmadığını düşünüyor” diyen Atalay’a göre CHP-İYİ Parti ittifakı, AKP-MHP ittifakına göre ‘daha başarılı’ ilerliyor. Atalay, “İttifaka sadakat değerlendirmesi yapıyoruz. Her 10 MHP’linin yarısı AKP’ye oy vermek istemiyor ama her 10 AKP’linin 9’u MHP adayını destekleyebileceğini söylüyor. Her 20 CHP’liden 19’u İYİ Parti’yi destekleyebileceğini anlatırken, her 20 İYİ Parti’liden 17’si de CHP’de rahatça oy verebileceğini belirtiyor” açıklaması yapıyor. Atalay, “İttifaka sadakat, CHP-İyi Parti cephesinde daha kuvvetli” görüşünde.

“MANSUR YAVAŞ’IN KAZANMA İHTİMALİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR”

Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin davetini ısrarla geri çevirmiş ve sonunda İYİ Parti ile CHP’nin anlaşmasının da zeminini hazırlamıştı. İki parti Yavaş’ın CHP adayı olarak gösterilmesi ve desteklenmesi konusunda hemfikir olmuştu. Metropol Araştırma Şirketi yöneticisi Özer Sencar; İYİ Parti, Yavaş’ın nerdeyse 6 puan önde olduğunu uzun süredir söylüyor. Ankara’da Özhaseki’yi destekleyecek MHP’li seçmenin oranının yüzde 55’te kaldığını, ama Mansur Yavaş’ı destekleyecek İYİ Partili oranının yüzde 81’i bulduğunu söyleyen Özer Sencar, "Ankara'da MHP fire veriyor. Mansur Yavaş’ın kazanma ihtimali gün geçtikçe artıyor. Ankara’da kazananın CHP değil, Mansur Yavaş olacağını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“ANKARA HALKI ÖZHASEKİ’Yİ TANIMIYOR”

PİAR Araştırma’dan Kadir Atalay’a göre de Ankara’nın kazananı Mansur Yavaş olacak. Atalay, “Ankara halkı Özhaseki’yi tanımıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Özhaseki için kampanya yürütüyor. Erdoğan hep televizyonlarda ama Özhaseki ortalarda yok. Mansur Yavaş ise iktidarın bahçesinde dolaşıyor, AKP’den oy koparma potansiyeli çok yüksek” diye konuşuyor.

Kaynak Yeniçağ: İki firmanın son anket sonucu: “İstanbul ve Ankara CHP’ye geçiyor”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.