1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü görevden alındı.
MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü görevden alındı.

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü görevden alındı.

Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz hakkında "kaset" iddiasını öne sürerek görevi bırakmasını isteyen MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü görevden alındı. Yerine gelecek isim için gözler MHP Genel Merkezi'nde.

A+A-

Erzurum Güncel- Özgür Kocaeli'den Erdin Ağdede'nin haberine göre; ismi, otel ruhsatı karşılığında rüşvet aldığı iddialarıyla anılan ve hakkında dava açılan MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü görevden aldı. İddialara göre geçtiğimiz mayıs ayında Karamürsel’le başladı. Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz hakkında bir kaset olduğunu öğrenen Aydın Ünlü, ilçe başkanlığı görevini bırakmasını ve teşkilatın anahtarını teslim etmesini istedi. Öksüz buna karşı çıkınca ilk olarak ilçe başkanları toplantısına alınmadı ardından da il disiplin kuruluna sevk edildi.

MHP Kocaeli Teşkilatları’nda bir süredir yaşanan hareketlilik, İl Başkanı Aydın Ünlü’nün görevden alınması ile birlikte şimdilik sona erdi. 2012 yılından bu yana koltuğunda oturmayı başaran Aydın Ünlü önceki gün sosyal medya hesabından sürpriz bir paylaşımda bulunarak, genel merkezce görevden alındığını açıkladı. Ardından da telefonlarını kapattı. Ünlü’ye bugün de ulaşılamazken parti kulisleri de görevden alınmanın gerekçelerini anlamaya çalıştı.

ÖKSÜZ OLAYI FİTİLİ ATEŞLEDİ

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün görevden alınmasına giden süreç, iddialara göre geçtiğimiz mayıs ayında Karamürsel’le başladı. Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz hakkında bir kaset olduğunu öğrenen Aydın Ünlü, ilçe başkanlığı görevini bırakmasını ve teşkilatın anahtarını teslim etmesini istedi. Öksüz buna karşı çıkınca ilk olarak ilçe başkanları toplantısına alınmadı ardından da il disiplin kuruluna sevk edildi.

GÜNLERCE KONUŞULDU

MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün görevden almak için uğraştığı Karamürsel İlçe Başkanı Çetin Öksüz ve yönetimini ziyaret eden Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı’nın bu hareketi günlerce konuşuldu.

SAFFET SANCAKLI TARAFINI BELLİ ETTİ

Aydın Ünlü ile Çetin Öksüz arasındaki gerginlik devam ederken ilginç bir gelişme yaşandı. Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Çetin Öksüz’ü ilçe binasında ziyaret etti. Sancaklı’nın bu çıkışı Aydın Ünlü’ye karşı bir hamle olarak değerlendirilirken, 8 Haziran’da bir basın toplantısı düzenleyen Aydın Ünlü tam tersini savundu, “Önümüzdeki pazartesi günü dört ilçe ziyareti ile ilçeleri tamamlayacak. Ardından da il teşkilatımızı ziyaret edecektir” açıklamasını yaptı. Ancak o ziyaret bir türlü gerçekleşmedi.

TELEFONLARI HALA KAPALI

MHP İl Başkanlığı görevinden alınan Aydın Ünlü, kararı soysal medya hesabından duyurduktan sonra telefonlarını kapattı. Ünlü’nün telefonları bugün de kapalıydı. Sadece sosyal medya hesabından Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz’la ilgili bir açıklamasını paylaştı.

KAPIYI KIRDILAR

MHP’deki bu gerginlik, Aydın Ünlü’ye yakınlığı ile bilinen eski MKYK Üyesi Erkan Azeri ile kalabalık bir partili grubunun Karamürsel ilçe teşkilatının kapısını kırması ile başka bir boyuta evrildi. Çetin Öksüz’ü arayarak olayı öğrenen Saffet Sancaklı, bir rapor hazırlayarak Genel Merkez Teşkilat Başkanı Semih Yalçın’a iletti. Ardından da konu Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye iletildi. Bahçeli’nin de bunun üzerine Aydın Ünlü’nün görevden alınmasına onay verdiği öğrenildi.

İSMİ GEÇEN KİŞİLER

Aydın Ünlü’nün görevden alınmasının ardından gözler, yeni il başkanının kim olacağına çevrildi. Parti kulislerinde konuşulan birkaç isim var. Eski Kocaeli Milletvekili Kemal Köse, geçmiş dönem il başkanları Ruhi Çavdar ve Nurdoğan Kaçar ile Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Emre Kurt, konuşulan isimler. Ancak bu isimlerden herhangi biri kamuoyunda veya sosyal medya hesaplarında adaylıkları ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan imtina ediyor. Sadece Ruhi Çavdar il başkanlığını istemediğini açıkladı. Ancak diğer adaylar ise sessizliğe gömülmüş durumda. 

NE OLACAK?

MHP’de sessizliğin hakim olmasının nedeni ise genel merkezin bu konuda herhangi bir adım atmamış olması, kimseyi işaret etmemesi. İddialara göre genel merkez, il başkanı için isim belirleme işini sonraya bırakacak. Çünkü öncelik, teşkilatlarda olacak. Özellikle Aydın Ünlü’ye yakın ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri belirlenerek, istifa etmeleri sağlanacak. Karamürsel baskınında yer aldıkları iddia edilen İl Başkan Yardımcısı Ercan Bayrak, Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün ve eski MKYK Üyesi Erkan Azeri, akla gelen ilk isimler. Tüm teşkilatlarda bu düzenleme yapıldıktan sonra da il başkanını ataması yapılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.