1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Palandöken Belediyesi Engelliler İçin Özel Araç Aldı
Palandöken Belediyesi Engelliler İçin Özel Araç Aldı

Palandöken Belediyesi Engelliler İçin Özel Araç Aldı

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Palandöken Belediyesi, engelliler için özel hazırlanan son model 1 adet kaldıraçlı (liftli) engelli aracını hizmete sundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Dünya Engelliler Günü nedeniyle Palandöken Belediyesi, engelliler için özel hazırlanan son model 1 adet kaldıraçlı (liftli) engelli aracını hizmete sundu. Araçlar donanımlı mekanizması ile engelli bireylere refakatçileri olmadan da yolculuk yapma imkanı tanıyor.

Palandöken Belediyesi, engelli bireylerin çeşitli noktalara nakil işlemlerini yerine getirebilmek amacı ile hizmet filosuna 1 yeni liftli engelli aracı kattı. İhtiyaç halinde engelli vatandaşları evinden alan hastaneye ulaştıran ya da hastaneden eve ulaşımını sağlayan donanımlı engelli araçları ilk olarak 2012 yılında hizmet vermeye başlamıştı.

Palandöken Belediye Başkan Orhan Bulutlar, "Bugünkü aracımız ise yine özel olarak yapılan 2017 model ve Avrupa Birliği normlarına uygun şekilde dizayin edildi. Liftli engelli aracımızın en önemli özelliği ise 5 adet tekerlekli sandalyenin araca rahatça sığması ve her engelli bireyin yanında bir refakatçiyle gelebilme imkanı sunuyor olması" dedi.

Hizmetlerini ilçede yaşayan her kesime hitap etmesi noktasın da çok hassas davrandıklarını belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar," Bizler de birer engelli adayı olduğumuzu asla aklımızdan çıkarmadık. Bu nedenle Erzurum'un İlk Engelsiz Yaşam Merkezini kurduk. Tüm ihtiyaçları birlikte tespit ettik birlikte yaptık ve hizmete sunduk. Parkıyla, Çocuk oyun gurubuyla, gezi yoluyla, kamelyasıyla, tuvaletiyle, spor alanıyla, kütüphanesiyle, personeliyle, hizmet binasıyla engelsiz yaşam merkezimizi özel hizmet aracıyla 7/24 saat hizmet vermekte. Palandöken Belediyesi olarak yaptığımız tüm fiziki çalışmalarımızda mutlaka engelli kardeşlerimizin varlığını düşünerek yapmaktayız. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle tüm kardeşlerimizin gününü kutluyor bu vesileyle hizmete giren yeni aracımızın hayırlı hizmetler sunmasını diliyorum" diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.