1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. Tabanda itiraz!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

Tabanda itiraz!

A+A-

AK Parti'nin kayıtlı üyeleri seslerini yükseltti: Temayül yoklaması adet yerini bulsun diye yapılmasın, oy kullanan üyelerin iradesine saygı duyulsun.

 

Doğruyla yanlış birbirine karışıyor!

 

AK Parti'de her seçim öncesi geleneksel hale gelen şekliyle temayül yoklaması, yani ön seçim ya da kayıtlı üyelerin nabzını ölçe seçimi yapılmaktadır. AK Parti genel merkezi bugüne kadar, bu temayül yoklamalarının sonucunu kamuoyu ile paylaşmadı. Bu da haliyle ardı arkası kesilmeyen spekülasyonlara neden oldu. Misal; "Temayül yoklamasında ilk yirmi içine giremeyen aday adayı, milletvekili listesinde ilk sırada çıktı" gibi. Yoklamada oy kullanacak olan kayıtlı üyeler artık bu tartışmalı uygulamaya son verilmesini istiyor. 

 

Aday adayları bile bile lades diyor!

 

Peki bu mümkün mü? Zannetmiyorum.  Çünkü, AK Parti siyasette ezber bozan çıkışlarıyla 16 yıldan beri kendi siyasi yapısını oluşturmuş bir parti. Evet, geçmiş seçimlerden önce yapılan temayül yoklamalarının sonuçları kamuoyu ile paylaşılmadı. Bu yüzden de ateşli tartışmalar yaşandı. Besbelli ki 24 Haziran için de durum çok farklı olmayacak. AK Parti'den vekil olmayı düşünenler işte bu "yerleşik kural" haline gelen gerçeğe göre hareket etmek zorunda.

 

Bu uygulama siyasetten soğutuyor!

 

Doğrusu bumudur diye sorarsanız, elbette doğrusu bu değil deriz. Madem yüzlerce binlerce parti üyesi bir irade sergiliyor ve onlarca isim içerisinden birilerini tercih ediyor, şu halde parti genel merkezi de çok büyük oranda bu karara saygı duymalıdır. Şu kadarını söyleyelim: AK Parti, sırf bu tutumundan yani temayül yoklamasının sonuçlarına fazla itibar etmemesinden ötürü, bir çok kıymetli ismi siyasetten uzaklaştırıyor yahut da bu isimleri saflarına katamıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.