1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Çin’de Doğu Türkistan rahatsızlığı: ABD’ye yaptırım resti
Çin’de Doğu Türkistan rahatsızlığı: ABD’ye yaptırım resti

Çin’de Doğu Türkistan rahatsızlığı: ABD’ye yaptırım resti

Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı zulme tepki gösteren ve bölgedeki Çin’li yetkililere yaptırım uygulayacağını açıklayan ABD’ye Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zao Lician’dan cevap geldi

A+A-

Erzurum Güncel- Lician, yaptırım uygulamalarına cevap verileceğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zao Lician, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Doğu Türkistan’daki Çinli yetkililere yaptırım uygulanacağını açıklamasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Zao, ABD'nin bu hamlesiyle Çin'in içişlerine ciddi bir şekilde karıştığını, uluslararası ilişkilerin temel normlarını ihlal ettiğini ve ABD-Çin ilişkilerine büyük zarar verdiğini kaydetti. Zao, "Çin, bu duruma kararlılıkla karşı çıkıyor ve bu durumu kınıyor" dedi.

Zao Lician, "ABD'ye, bu yanlış karardan bir an önce geri dönmesi ve ve Çin'in içişlerine karışacak ve çıkarlarını aşağılayacak hamlelerde bulunmaya son vermesi yönünde çağrıda bulunuyoruz" açıklamasında bulundu. Zao, ABD'nin bu hamleleri sürdürmesi durumunda Çin'in mücadeleye devam edeceğini sözlerine ekledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, dün yaptığı açıklamada, Çin'in Uygur Türklerine ve etnik Kazaklara baskı uyguladığını idile getirmiş ve ABD'nin buna sessiz kalmayacağını söylemişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.