1. HABERLER

  2. EGE

  3. Ehliyetini yenilemeyenler dikkat! İşte son değişim tarihi
Ehliyetini yenilemeyenler dikkat! İşte son değişim tarihi

Ehliyetini yenilemeyenler dikkat! İşte son değişim tarihi

Önceden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak yapılan ehliyet değişikliği işlemler, artık Nüfus Müdürlüğü üzerinden yürütülüyor. Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl.

A+A-

Erzurum Güncel- Önceden Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurarak yapılan ehliyet değişikliği işlemler, artık Nüfus Müdürlüğü üzerinden yürütülüyor. Yeni E sınıfı ehliyet 5 yıl geçerli. Diğerlerinde süre ise 10 yıl. Geçerliliğin sona ereceği tarih, çipli ehliyetin üzerinde ayrıca belirtiliyor. Süre dolunca yeni ehliyet için tekrar başvuruluyor. Öte yandan, eski ehliyetlerin ne zaman biteceği belli oldu. Ehliyetlerin son değişim tarihinin 2023 yılı olduğu açıklandı. Vatandaşlar 2023 yılına kadar ehliyetlerini kullanabilecek

Hala eski ehliyetini kullanan vatandaşların, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet adresi üzerinden randevu alarak İlçe Nüfus Müdürlüklerinde ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor. Eski ehliyetlerin kullanım süresi dolmadan önce söz konusu işlemin gerçekleştirilmesi, ehliyetlerin yenilenmesi gerekiyor. Bunun için vatandaşlar, birkaç adımdan oluşan ehliyet yenileme randevusu alarak ehliyetlerini yenileyebilir. Peki bu sürecin detayları neler? Ehliyet yenileme için son gün ne zaman? İşte detaylar…

EHLİYET YENİLEME SON GÜNÜ NE ZAMAN?

Yeni çipli ehliyete geçmek için tanınan süre 31 Aralık 2020'de doluyor. Ehliyeti yenilemek için de yine kimlik kartında olduğu gibi bir süreç izleniyor. Yani 'randevu.nvi.gov.tr' internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alınıyor.

Başvuru için eski sürücü belgesi, nüfus cüzdanı, 15 liralık değişim bedelinin bankaya yatırıldığına dair makbuz, 1 biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan ve en önemlisi de 'sürücü olur' yazan raporu bakanlığa bağlı sağlık kurumlarından ve bakanlık ile anlaşmalı özel kurumlardan alınabilir.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2019 yılında ehliyetini değiştirerek yeni tip ehliye almak isteyen vatandaşların öncelikle randevu.nvi. gov.tr internet adresi üzerinden ya da Alo 199 numaralı çağrı merkezinden randevu alması gerekiyor.

Randevunuza gününde gitmezseniz sistem yeni randevu almanızı 1 ay engelliyor. Randevu günü gidemeyecekseniz, almış olduğunuz randevuyu en az yarım saat önce iptal etmeniz gerekiyor.

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Eski ehliyeti yeni çipli ehliyet kimlikleriyle değiştirmek isteyenlerin şu belgeleri bulundurmaları gerekiyor:

  • Eski ehliyet belgeniz
  • Kimlik Belgeniz (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı yada Pasaport)
  • Sürücü olur niteliği taşıyan sağlık raporu,
  • 1 adet biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi,
  • Kan grubunu belirleyen belge (Beyan etmenizde yeterlidir).
  • Sabah
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.