1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurumlu askerlik şubesine koştu
Erzurumlu askerlik şubesine koştu

Erzurumlu askerlik şubesine koştu

Erzurumlu vatandaşlar, Afrin'e düzenlenen Zeytin Dalı operasyonuna katılmak için gönüllü olarak askerlik şubesine müracaatta bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurumlu vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik müracaatında bulundu.

Yazdıkları dilekçelerle Erzurum Asker Alma Bölge Başkanlığına gelen vatandaşlar, burada yetkililerle görüşerek cephede Türk askerinin yanında yer almak için başvuru yaptı.

TÜRKİYE İÇİN CANIMIZI SEVE SEVE FEDA EDERİZ"

Taksicilik yapan 60 yaşındaki Erdal Perçin, başvurunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta 40. Piyade Alayı'nda askerlik görevini yaptığını belirterek başvurusunun kabul edilmesi halinde görev yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Perçin, ilerleyen yaşına rağmen tekrar askere gitmek istediğini ifade ederek "Türkiye'miz için canımızı seve seve feda ederiz. Ben orada yaşıma uygun hangi görev verilirse yapmaya hazırım. Askerlerimiz için cephane taşırım ve onlara ne lazımsa boydan boya dolaşıp ne gerekiyorsa yaparım. İnşallah devlet büyüklerimiz bana bu imkanı verirse milletimize ve askerimize yardım edeceğim." diye konuştu.

Yakutiye Medresesi Müdürü 44 yaşındaki Ayhan Yarar da Afrin operasyonuna katılmak için Erzurum Askerlik Şubesine başvurduğunu belirterek "1997- 2007 arasında şanlı ordumuzda Uzman Çavuş olarak görev yaptım. Savaş tecrübesine de sahibim ve her türlü silahı kullanma becerim var. Askerimiz orada mücadele ederken bizler burada rahat edemiyoruz." dedi.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ÜLKEMİZDİR"

Cephede Türk askeriyle mücadele etmek istediğini söyleyen Yarar, şunları kaydetti:

"Şu anda işimiz gereği sıcak yerlerde oturuyoruz ama ben cephede olmak istiyorum. Bizim için en önemli olan ülkemizdir. Onun için sıcak yerler bizler için değil. Bizler ordumuza katılarak düşmana karşı cephede yer almak istiyoruz."

Kentte büfe işleten Bülent Yeltekin, 45 yaşında olduğunu ve cephede savaşmak istediğini dile getirerek Türkiye'den başka gidecek bir ülkelerinin olmadığını bunun için askerlik şubesine dilekçe verdiğini ifade etti.

Öte yandan alınan bilgiye göre, Erzurum Askerlik Şubesine Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için 6 kişi daha başvuru yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.