1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. HDP'den flaş karar yarın başvuruyorlar!
HDP'den flaş karar yarın başvuruyorlar!

HDP'den flaş karar yarın başvuruyorlar!

HDP bomba bir karar aldı yarın Meclis'e dokunulmazlıklarının kaldırılması için başvuracaklar. HDP'nin kararını Selahattin Demirtaş ilan etti.

A+A-

Erzurum Güncel- HDP Türkiye gündemine bomba gibi düşen bir karar aldı. HDP'nin 80 milletvekili yarın dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe verecekler. 

HDP'nin aldığı bu kararı eşbaşkan Selahattin Demirtaş ilan etti. HDP grup toplantısında milletvekillerine seslenen Demirtaş, yarın 80 milletvekili ile beraber dokunulmazlıkların kaldırılması için Meclis'e dilekçe vereceklerini açıkladı. 

Demirtaş, "Siz var mısınız? Korkmuyorsanız sizin de dokunulmazlıklarınızı hep birlikte kaldıralım. Sizden korkan sizin gibi olsun. Azrailin can dağıttığını nereden gördük?" dedi.

hdp-eş-genel-başkani-selahattin-demirtaş-partisinin-grup-toplantisinda-konuştu.20150728140812.jpg

Barış dilinden taviz vermeyeceklerini belirten Demirtaş, saldırılara ilişkin partililere tuzağa düşmeyin uyarısında bulundu. Demirtaş konuşmasının devamında, "Ne olursa olsun barış dilinden taviz vermeyeceğiz. Saldıracaklar. Aman bu tuzağa düşmeyelim. Tek başlarına iktidar olmalarının yolu HDP’nin tasfiyesinden geçiyor. Partileri halk açar halk kapatır. Bugün bize yüzde 13 oy vermiş olanlar yarın yüzde 1 de verebilir, saygı duyarız, partimizi kapatılmış sayarız." dedi.

İnternethaber

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.