1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. 12 kanal bir Samanyolu etmedi
12 kanal bir Samanyolu etmedi

12 kanal bir Samanyolu etmedi

Türkiye yardım için yarıştı... Beyaz ve sanatçıların sunduğu kampanyayı 19 TV canlı yayınladı... Esenboğa’dan canlı yayına katılan Erdoğan herkese teşekkür etti. 2.5 saatte 32 milyon TL toplandı...

A+A-

Erzurum Güncel-

Türkiye müthiş bir dayanışma örneğine tanıklık etti. Van’da yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için 19 televizyon kanalı dün akşam gerçekleştirdiği ortak canlı yayınla yardım kampanyası düzenlendi.



Kanal D stüdyolarından 22:30’da başlayan yayın Kanal D, ATV, CNN Türk, FOX, Star TV, Kanaltürk, NTV, Kanal24, aHBR ve Beyaz TV’den canlı televizyonlarından canlı yayınlandı. “Van İçin Tek Yürek” adlı ortak yardım kampanyasının sunuculuğunu Beyazıt öztürk, Şebnem Sunar Küçük, Cem öğretir ve İrfan Değirmenci, Nazlı Tolga, Fatih Portakal gibi televizyon dünyasının tanınmış isimleri üstlendi. Sanat ve şov dünyasından birçok isim de vatandaşlardan gelen yardım telefonlarını cevapladı. Ortak yayında gece 01.00’a kadar 32 milyon TL bağış toplandı. Geç saatlere kadar devam eden programdan elde edilen tüm gelir bugün açıklanacak. Paralar Başbakanlık’ın açtığı “Van Depremi İnsani Yardım” hesaplarına yatırılacak. 19 kanalın ortak yayın süresince aldıkları reklamları geliri de yine Van’daki depremzedelere bağışlandı.

Bu arada parası olmayan vatandaşlar da arayarak manevi olarak ellerinden geleni yapmak istediklerini belirtti.

Başbakan canlı bağlandı

Başbakan Erdoğan da, Suudi Arabistan dönüşünde havalimanında telefonla canlı yayına bağlandı. Emeği geçen herkese teşekkür eden Erdoğan “Sizleri kutluyorum. Hayır sahibi herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kardeşlik zamanı yardım rekoru kırdı

Kral TV, STV ve 100 yerel kanalın ortak yayınıyla, Van’daki depremzedelere yardım amacıyla gerçekleştirilen ‘Kardeşlik Zamanı’ adlı programda 65 milyon TL yardım toplandı

Alişan, Erhan Güleryüz, Emel Sayın, Ebru Yaşar, çelik, Demet Akalın ve Mustafa Ceceli gibi ünlüler, Van’daki depremzedeler için düzenlenen Tv programında bir araya geldi. AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, maaşını bağışladığını ve bu yardımı bütün Milletvekillerinin yapması için ‘Halktan aldığını halka ver’ adı altında öneri olarak Meclise sunacağını belirtti. Geceye destek veren Deniz Seki, enkazdan sağ çıkarılan 14 günlük Azra bebeğe çok sevindiğini dile getirdi.

özellikle 1 gündür çok ağladığını söyleyen Seki, okuduğu bir haberdeki gencin, enkaz altından yaralı olarak çıkarıldıktan sonra “Babam beni merak etmesin. çok geç kaldım” cümlesini kurup hayata gözlerini yummasını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Nihat Doğan ise kendisini Somali’ye gittiğinde eleştiren ünlü piyanist Fazıl Say’a ‘klavye spartaküsü’ ve ‘saray klavyecisi’ gibi yakıştırmalarda bulundu. Toplamda 65 milyon TL’ye ulaşan yardımın toplandığı gecede en yüksek bağışı, Fi Yapı’nın sahibi Fikret İnan yaptı. Van’da 35 milyon TL değerinde 500 daire yapacağını belirten Fikret İnan’ın yanı sıra Doğuş Grubu 2.5 milyon TL, iş adamı Mustafa Şahin 3 milyon TL ve İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan 5 milyon TL yardımda bulundu.

KANAL D VE ATV REKLAM GELİRLERİNİ DE BAĞIŞLADI

Kampanyayı düzenleyen Kanal D ve ATV televizyonları da yayın sırasında toplanan reklam gelirlerini kampanyaya bağışlayacak. Programın sunucusu Beyazıt öztürk 1 milyon 860 bin TL'lik reklam gelirinin kampanyaya bağışlanacağını söyledi.

12 KANAL SAMANYOLU TV KADAR PARA TOPLAYAMADI

Yardım gecesinde iş adamlarından gelen yüklü bağışlar kadar vatandaşlardan gelen çarpıcı destek örnekleri de dikkat çekti. Ancak gecenin anlam ve değerine gölge düşürmeden ilginç bir anektodu da aktarmak gerekiyor. Gecede toplanan yardım toplamda 61 milyon lirayı aştı. önceki akşam benzer bir yardım kampanyası düzenleyen Samanyolu TV ve Kanal 7 ise toplamda 65 milyon lirayı aşmıştı. Yani cemaatin kampanyasının daha etkili bir rakama ulaştığı görülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.