1. HABERLER

  2. EGE

  3. Cizre kilidi!
Cizre kilidi!

Cizre kilidi!

7 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gece de şiddetli çatışmalar çıktı ve sabaha kadar patlama sesleri duyuldu. Seçim hükümetinin iki bakanı ve HDP heyeti ilçeye giremeyince geri döndü.

A+A-

Erzurum Güncel- 7 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan Şırnak’ın Cizre ilçesinde önceki gece de şiddetli çatışmalar çıktı ve sabaha kadar patlama sesleri duyuldu. Seçim hükümetinin iki bakanı ve HDP heyeti ilçeye giremeyince geri döndü.

 

Dereyi geçti Cizre'yi geçemedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ali Haydar Konca, Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, HDP Eş genel başkanı SELAHATTİN DEMİRTAŞ’ın da aralarında bulunduğu HDP’liler dün 04.00 sıralarında Cizre’ye gitmek üzere İdil’den araç konvoyu ile yola çıktı.

İdil çıkışında araçlarından inen HDP’liler, yürüyerek devam etmek istedi. Heyetin önü polis tarafından kesildi. Bu sırada, HDP’liler ile polisler arasında itiş-kakış oldu. HDP’liler ana yoldan çıkarak dağlık yoldan yürümeye devam etti. Yaklaşık 1 kilometre yürüyen HDP heyetinin önü bu kez dağlık alanda çevik Kuvvet polisi tarafından kesildi. Burada da HDP’li vekiller ve polis arasında itiş-kakış olurken polisler bazı HDP’li milletvekillerini kalkanlarla itti. Dağlık alanda durdurulan HDP heyeti, polis izin vermeyince İdil’e döndü.

 

Başkana  soruşturma

CİZRE Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında, yabancı bir haber sitesine yaptığı, “Bir söz vardır, barış olacaksa Cizre’den başlayacaktır ve savaş da olacaksa Cizre’den başlayacaktır” ve "Türkiye'de bir içsavaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" açıklaması nedeniyle Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Ancak Vice News’taki haberin yazarı John Beck, Twitter hesabından bir açıklama yaparak Türk basınına yansıyan alıntının tamamiyle yanlış olduğunu duyurdu.   (AA)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.