1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Engelli Çocuklarına 47 Yıldır Anne Babalık Yapıyorlar
Engelli Çocuklarına 47 Yıldır Anne Babalık Yapıyorlar

Engelli Çocuklarına 47 Yıldır Anne Babalık Yapıyorlar

Erzurum'da yaşayan Saniye ve Mevlüt Kazan çifti, ilerleyen yaşları ve tüm imkansızlıklarına rağmen 47 yıldır engelli çocuklarına bıkmadan usanmadan özenle anne babalık yapıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da yaşayan Saniye ve Mevlüt Kazan çifti, ilerleyen yaşları ve tüm imkansızlıklarına rağmen 47 yıldır engelli çocuklarına bıkmadan usanmadan özenle anne babalık yapıyor.



Emekli baba Mevlüt (70) ile şeker ve tansiyon hastası ev hanımı 68 yaşındaki anne Saniye Kazan'ın 8 çocuğundan 5'i doğuştan engelli olarak dünyaya geldi. Engelli çocuklardan Ali'yi 38 yaşında toprağa veren Kazan çifti, en büyüğü 47, en küçüğü ise 32 yaşında zihinsel, görme ve bedensel engelleri bulunan dört çocuklarıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Çiftin tümü zihinsel engelli çocuklarından 47 yaşındaki Ömer, aynı zamanda yatalak ve görmüyor. 36 yaşındaki Hacer de görme engelli. Hacer'in ikizi Aynur ve küçük kardeşleri 32 yaşındaki Filiz'in ise bedensel engelleri var.

Çocuklarını hayat sınavı olarak görüyorlar

Rehabilitasyon merkezinde eğitim almalarına rağmen durumlarında düzelme olmayan engelli çocuklarını kendileri için hayat sınavı ve gurur kaynağı olarak gören anne baba, ilk çocuklarından itibaren 47 yıldır onların yemeden içmeye, altlarını temizlemekten banyo yaptırmaya kadar bütün ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kazan ailesi geçimlerini ve çocuklarının ihtiyacını baba Mevlüt'ün emekli maaşı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının sağladığı evde bakım ücretiyle karşılıyor.

Erdoğan, anneyi Külliyeye davet etmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğananne Saniye Kazan'ı sergilediği fedakar annelik nedeniyle geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen resepsiyonda Erzurum temsilcisi olarak ağırlamıştı.

Saniye Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört engelli çocuğuyla günlerinin sıkıntılı geçtiğini ama bundan şikayetçi olamadığını ve çocuklarıyla gurur duyduğunu söyledi.

Çocuklarının bu durumunu kendileri için sınav olarak değerlendirdiğini ifade eden Kazan, "Onlara bakmak zor ama Allahım vermiş ne yapacaksın. Çocuklarımın dördü de bebek gibi. İlerleyen yaşıma rağmen her şeyleriyle ilgileniyorum. Zorlandığım zamanlar oluyor. Kaç yaşındalar bilmiyorlar ve kendilerini ifade edemiyorlar. Onların dilinden ancak ben anlıyorum. Acıkmalarını, altlarını kirletmelerini, her şeylerini ben anlıyorum." diye konuştu.

Kazan, diğer çocuklarının engelli kardeşlerine yardımcı olmak için zaman zaman kendisine yardımcı olduklarını ama genellikle engelli çocuklarıyla kendisinin ilgilendiğini kaydetti.

"Her an bakıma ihtiyaçları var"

Baba Mevlüt Kazan ise engelli çocuklarının konuşup yürüyemediklerini ve her an bakıma muhtaç olduklarına işaret ederek, "Zorlukları var ama Allah'ın takdiri bu şekilde. Bizden başka çocuklarıma kim bakabilir ki, bizim evladımız mecbur bakacağız. 47 yıldır bu durumdayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile devletin kendilerine sahip çıktığını dile getiren Kazan, devletin daha önceden engelliye bu kadar ilgilenmediğini ama bugün çok güzel yardım edildiğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum