1. YAZARLAR

  2. Mehmet ŞENER

  3. İHANETİN mektubu!
Mehmet ŞENER

Mehmet ŞENER

Yazarın Tüm Yazıları >

İHANETİN mektubu!

A+A-

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, ülke genelinde bomba etkisi yaratacak çok çarpıcı bir esere imza attı. Tam altı dilde yayımlanan "GÜLENİST", Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)nün kılcal damarlarına girerek, kanlı yapılanmanın tüm şifrelerini çözen bir dekoder gibi...

 

Salya sümük ağlamış!

 

Kırklareli'nde daha adı sanı bilinmeyen son derece sıradan bir vaizken, niye gerek duyuyorsa bilinmez, ülkenin "kırmızı çizgi" olarak belirlediği bir politika konusunda, dönemin Ermeni Patriği'ne son derece "içli" bir mektup yazıyor ve yaşadığı üzüntüyü dile getirip, ülkesine nasıl ihanet edebileceğini salya sümük ağlayarak anlatıyor!

 

Savaş Hoca yazdı, 

Atatürk Üniversitesi 

yayımladı

 

Yrd.Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Atatürk Üniversitesi yayınları arasında çıkan bu çarpıcı eserinde, daha önce Yeni Şafak Gazetesi'nin de gündeme getirdiği o ihanet mektubunun tüm serencamını ortaya koyuyor. Pensilvanya'da saltanat süren esvaplı şeytan Fetullah Gülen, bu ülkeye ve bu millete ihaneti kendine öyle bir şiar edinmiş ki, işe tâ 1965 yılında yazdığı mektupla başlamış!

 

İhanette sınır da yok zaman da!

 

Teröristbaşı Fetullah Gülen, 6 Mayıs 1965'te kaleme aldığı o ihanet mektubuna şöyle başlamış:  "Aziz ve Muhterem Patrik Şinork Kalustyan." Baş hain, mektubunun devamında ise; Osmanlı'nın, 1915'teki tehcirde Ermenileri katlettiğini anlatıyor ve kendisinin bu katliamdan nasıl üzüntü duyduğunu yalvar yakar ifade ediyor! Elli küsur yıl önce sıradan bir vaizken, ülkesine ihaneti kendisine bir yol olarak seçen FETÖ'nün, kin ve nefret kustuğu ihanet namesinin tam metni şöyle:

 

BAK ŞU ŞEREFSİZE

 

"Kırklareli 6 Mayıs 1965... Aziz ve Muhterem Patrik Şinork Kalustyan, esasen bütün milletler ve insanlar kardeştirler. Çünkü hepimizin Büyük Anası Hz. Havva dedesi Hz. Ademdir? Bütün insanlar fanidir. Binaenaleyh mahdur ömürleri müddetince hoş ve kardeşçe geçinmek lazımdır. Bütün dinler, bilhassa semavi dinler insanlara daima iyilik hoşgörülük tavsiye etmektedir. 

Musevilik, Hıristiyanlık dinlerinin esasları birbirine çok benzemektedir. Semavi dinleri bize tebliğ eden Peygamber dediğimiz büyük insanların müşterek dedeleri Hz. İbrahim Aleyhisselam'dır. Binaenaleyh insanların din ve milliyet ayrılığından bahsederek birbirleri aleyhine düşmanca hareket etmeleri yersizdir. İnsanlara daima müsamaha ve iyilik emreden büyük insan büyük Peygamber Hz. İsa Aleyhisselam bir mümessili sıfatıyla bu makamda bulunmanız bana ve Müslüman alemine onur vermektedir. 

Çocukluk ve meslek hayatımda tanıdığım birçok Ermeni aile ve şahsiyet vardır. 1915 yılında Ermenilere yapılan büyük soykırımını lanetle yadetmekten geçemeyeceğim. Öldürülen katledilen insanların içerisinde ne kadar büyük insanların bulunduğunu derin bir hassasiyetle okuyor onları saygıyla anıyorum. 

Büyük Peygamberiniz'in Hz. İsa Aleyhisselam'ın çocuklarının Müslüman geçinen cahil insanlar tarafından katledilmesini esefle kınıyorum. Bu vesile ile zatı alinize sonsuz teşekkürlerimi sunar bu toprakların değerli çocukları olan Ermeni yurttaşlarımızı Rum vatandaşlarımızı aziz Türk kardeşleri ile daima huzur ve saadet içinde yaşamalarını ulu tanrıdan niyaz ederim. 

Kırklareli vaizi Fethullah Gülen"

 

 

FETÖ'ye dair her şey

 

Savaş Eğilmez Hoca'nın bu değerli eseri, elbette ki yalnızca o ihanet mektubundan ibaret değil. Kitabı okuduğunuzda göreceksiniz ki, Hoca, FETÖ'nün imini cimini kaleme almış. 

-FETÖ, elli yıl önce kimler tarafından bugünler için nasıl kurgulandı, nasıl Türkiye Cumhuriyeti Devleti eliyle büyütülüp palazlandırıldı?

-12 Eylül askeri darbe sonrasında, dini cereyanlara karşı son derece zecri tedbirler uygulayan darbeci Kenan Evren ve Konsey Üyeleri eliyle, Fetullah Gülen özel bir koruma altına niye ya da kimlerin talimatıyla alındı?

-FETÖ, kendisine hangi örgütleri yahut da liderleri örnek aldı?

-FETÖ ilk kez küresel güçlerle nerede ve ne sıfatla temas kurdu, kimler bu temasın gerçekleşmesine arıcılık etti, kimler evini ve imkânlarını bu temas için seferber etti?

-FETÖ "Altın Nesil"i inşa ediyorum diyerek, milletin temiz duygularını nasıl istismar etti ve dini nasıl acımasızca kullandı?

-FETÖ, kendisine ölümüne bağlı militanlarını seçerken onları hangi duygularla kandırdı ve onlara nasıl bir sadakat yemini ettirdi?

 

Hâlâ inanmayanlara kapak olsun! 

 

GÜLENİST, bu ve daha nice merak edilen sorulara cevap veren son derece değerli bir eser...

Bu kitabı temin edip okuyunuz, göreceksiniz ki Türkiye, 15 Temmuz'da öyle büyük bir tehlikenin kıyısından dönmüş ve öylesine derin bir ihanete muhatap kalmış ki, insanın hayretler içerisinde kalmaması imkânsız...

Bugün AK Parti'nin içinde en tepelerde politika yapan nice isimler, 17-25 Aralık yargı darbe girişiminde sonra, 15 Temmuz kanlı kalkışmasından da önce, Paralel Yapı için "Bütün bunlar fasa fiso" diyordu!

Şurası gerçek ki, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine kadar, Tayyip Bey ve belki de bir avuç insan hariç bugün en çok bağırıp çağıranların çoğu, FETÖ'nün ne büyük bir tehlike olduğuna inanmıyordu.

Öyle ki, bunca olup bitene ve ülkenin uçurumun kıyısından dönmüş olmasına rağmen, bugün Tayyip Bey, FETÖ konusunda bir an duraksasa, devletin içinde birileri anında FETÖ'yü yeniden "Mehdi" olarak görmeye hazır!

Sevgili Savaş Hocam ellerine, yüreğine sağlık...

Bu eseri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı yayımlatmakla, sen de kaleme almakla tarihe geçecek bir büyük hizmete imza attınız.

Teşekkürler...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.