1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Türkiye 'siber' ekip kurdu
Türkiye 'siber' ekip kurdu

Türkiye 'siber' ekip kurdu

Sosyal medyada adeta bir suç haline gelen bazı paylaşımlar için Türkiye, Siber Suçlarla Mücadele kapsamında 11 yeni masa kurdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Devlet büyüklerine ve dine hakaret gibi birçok siber suçu işleyenlerin peşinde olacak bu yeni birim, siber suç işleyenlere göz açtırmayacak.

Sosyal medya kullanıcı sayısının artması ile birlikte dünya üzerindeki etkisi ve gücüde arttı. Paylaşılan içeriklerin dakikalar hatta saniyeler içerisinde büyük bir kitleye ulaşması, bazı durumların önüne geçilmez bir hal almaya başladı. Bu platformlarda kullanıcıların yaptığı yanlış davranış veya hakaret içerikleri de çoğu zaman popüler olma uğruna paylaşılarak büyük tepkilere ve toplumsal rahatsızlıklara neden olmaya başladı. Bununla da kalmayan bazı içeriklerin durumu artık suç sayılacak boyutlara ulaştı.

Hal böyle olunca Türkiye, Siber Suçlarla Mücadele için yeni bir birim kurma kararı aldı. Kurulan ekip, uyuşturucu, silah satışları, IŞİD, FETÖ ve PKK, devlet büyüklerine hakaret, Türk halkına ve dini değerlere hakaret, hayvanlara şiddet, fuhuş, çocuk istismarı, yasadışı bahis ve sporda hakaret içeren tezahürat suçlarını takip etmeye başladı.

Son döneme sıkı bir çalışmaya imza atan Siber Suçlarla Mücadele ekipleri devlet büyülerine hakaret eden birçok kişiyi tespit ederek gerekli mercilerce işlem yapılmasını sağladı. Bu konu üzerinde büyük bir artışın önüne geçen Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, henüz var olan ve olacak suçların önüne geçmek için tüm gücü ile çalışmalarını yürütüyor. Özellikle terör örgütü propagandası yapan sosyal medya hesaplarının peşine düşecek olan bu ekip, yakın zamanda bu suçlarında önüne geçmeyi planlıyor.

İlk olarak hayvanlara yönelik şiddet ve hayvan haklarını ihlaline yönelik içerik paylaşanlar için çalışmalarını yürütmeye başlayan ‘hayvanlara şiddet’ masası, suçluları tespit ederek gerekli mercilere iletmeye başladı. Siber suçlarla mücadele etmek için kurulan 11 masa şimdilik 2 bin 441 araştırma raporunu yetkili birimlere iletmiş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.