1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Bakan Pakdemirli: "Döneri çamaşır suyuna batırdım, rengi değişmedi"
Bakan Pakdemirli: "Döneri çamaşır suyuna batırdım, rengi değişmedi"

Bakan Pakdemirli: "Döneri çamaşır suyuna batırdım, rengi değişmedi"

arım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, makamında yaptığı tavuk eti deneyini anlattı. Pakdemirli, "Döneri çamaşır suyuna batırdım, rengi değişmedi" dedi.

A+A-

Erzurum Güncel- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, kamuoyundaki tartışma üzerine çamaşır suyunun dönerde değişikliğe yol açıp açmadığını makamında test ettiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çayda boya, kaşar peynirinde patates, dönerde çamaşır suyu haberlerinin yüzde 90’ının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, “Geçen gün bir haber çıktı. ‘Dönerde çamaşır suyu’ diye. Cumhurbaşkanımız da beni aradı. ‘Bu ne?’ dedi. Makamda tavuk etlerini çamaşır suyuna bastırdım, ne olacak diye deniyorum. ‘Renk değişimi var mı?’ diye baktık. Söz konusu değil” dedi.

Milliyet Ankara bürosunu ziyaret eden Pakdemirli, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı:

MAKAMDA TAVUK ETİ DENEYİ

Çayda boya, kaşar peynirinde patates, dönerde çamaşır suyu... Bunların yüzde 90’ı yalan. Ismarlama haber. Kaşar peynirinin içerisine patatesi tutturamazsınız. Tutturacak usta varsa bravo. Geçen gün bir haber çıktı. ‘Dönerde çamaşır suyu’ diye. Cumhurbaşkanımız da beni aradı. ‘Bu ne?’ dedi. ‘Benim bildiğim kadarıyla dönerde çamaşır suyundan bir şey elde edilmez ama ben yine de bakayım’ dedim. Gıda Kontrol Genel Müdürümüz, bu haberi yapan arkadaşı aradı. Adam özür diledi. ‘Sen Türkiye’de bu haberi yaydın. Yaydığına göre bildiğin, neresi varsa söyle, ekiplerimiz hazır. Baskın düzenleyeceğiz’ dedik. ‘Yok hayır’ dedi. Bir yandan da ben, makamda tavuk etlerini çamaşır suyunun içerisine bastırdım, ne olacak diye deniyorum. Elde edilen bir şey var mı, renk değişimi var mı diye baktık. Söz konusu değil. Bu haberi, yayanlar rulo döner üreticileri. Bunlar hazır döner üretiyorlar. İsteniyor ki Türkiye’de bütün döner büfeleri, hazır döner satın alsınlar, yerinden hazırlama yapmasınlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.