1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yarbay Çelikcan'ın ağlatan fedakarlığı
Yarbay Çelikcan'ın ağlatan fedakarlığı

Yarbay Çelikcan'ın ağlatan fedakarlığı

Dağlıca'daki pusuda şehit olan askerlerin arasında Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan da vardı. Şehit Yarbay geride 2 çocuk bıraktı...

A+A-
Erzurum Güncel- Dağlıca Tabur Komutanı çelikcan, askerlerinin şehit haberini alınca " Şehitlerimi bırakamam" dedi ve kobra tipi zırhlı araçla yola çıktı. Ancak Kurmay Yarbay İlker çelikcan ve beraberindeki diğer askerler de pusuya düşürüldü.


Hakkari Dağlıca'da şehit olan askerlerden Yarbay İlker çelikcan'ın, haber tabura ulaşır ulaşmaz "Şehitlerimi orada bırakmam" deyip bölgeye gittiği öğrenildi.


Kara Harp Okulu'ndan 1999 yılında mezun olan çelikcan, bir süre özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yaptı. Bordo bereliyken kurmaylık sınavını kazandı ve geçen hafta da 30 Ağustos'ta yarbaylık rütbesine terfi etti.




39 yaşındaki Yarbayın Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki evinde yas var. Şehidin Erzurum'un Olur ilçesi'ne bağlı Köprübaşı köyündeki baba evi de acı haberle yıkıldı..


Evli ve 2 çocuk babası şehit askerin eşi Malatya'da doktor olarak görev yapıyordu.


Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Twitter hesabından şehit tabur komutanına rahmet diledi. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala da şehidin ailesini arayarak başsağlığı dileklerini iletti.
Türkiye
ERZURUMLU ŞEHİT TAŞAN'IN EŞİNE YAZDIĞI MESAJ GÖRENLERİ GÖZYAŞLARINA BOĞDU Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'lı teröristlerin alçakça saldırısında şehit düşen iki Erzurumlu'dan biri olan Bakım Üstçavuş Okan Taşan'ın sosyal medya hesabından eşine yazdığı mesaj, görenleri duygulandırdı. Eşi Aylin Taşan'a 31 Mayıs günü mesaj yazan Bakım Üstçavuş Okan Taşan'ın "Sen ne kadar mutluysan ben iki kati mutluyumdur. Daha mutlu yıllarımız bizi bekliyor. Biraz sabredelim. Seni ve oğlumu çooook seviyorum. İyi ki varsınız" sözleri herkesi gözyaşlarına boğdu. Erzurum'un Şenkaya ilçesinde doğan evli ve bir çocuk babası olan Okan Taşan'ın Mayıs ayında Dağlıca'ya tayin olduğu öğrenildi. Taşan’ın ailesinin Ankara’da ikamet ettikleri öğrenildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.