1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Hamsi tezgahları şenlendirdi, fiyat 10 liraya kadar düştü
Hamsi tezgahları şenlendirdi, fiyat 10 liraya kadar düştü

Hamsi tezgahları şenlendirdi, fiyat 10 liraya kadar düştü

Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz'de hamsi bereketi yaşanıyor. Yıllar sonra fiyatı 10 liraya kadar düşen hamsi, hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürdü.

A+A-

Hamsi tezgahları şenlendirdi, fiyat 10 liraya kadar düştü - Tıkla İzle

Erzurum Güncel- Son dönemlerde havaların soğumasıyla birlikte denizlerde balık bolluğu yaşanıyor. Başta hamsi olmak üzere birçok balığın kilogram fiyatı tezgahlarda uygun fiyattan satışa çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda tezgahlarda kilosu 30-40 lira arası satılan hamsi 10 liraya kadar düştü. İri ve yaklaşık 13 santimetreyi bulan hamsileri tezgahında 10 liradan satışa sunan Düzce'deki balıkçı Tuncay Kılıç, Karadeniz'de hamsi bolluğunun yaşandığına dikkat çekti. Herkesin hamsi tüketmesi için çeşitli kampanyalar düzenlediklerini kaydeden Kılıç, "Fiyatlarımızı düşürünce 2 gündür yoğun bir talep var. Şu anda en ucuz balık hamsi olarak görülüyor. Bu bölgenin halkı da hamsiyi severek tüketiyor. Fiyatlar da düşük olunca tezgahlarda yoğunluk oluşuyor. Burada her kesime hamsi var" dedi.

50 ton hamsiyi vatandaşlara ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Kılıç, "Kampanyamızın yarın üçüncü günü olacak. Hedefimiz 50 ton hamsiyi vatandaşlara ulaştırmak. Burada ticari bir amacımız yok. İnsanlar hamsinin lezzeti ile buluşsun istiyoruz. İnşallah yarın da 50 ton hamsi hedefimize ulaşacağız. Şu anda 30 tonun üzerinde hamsi satışı yaptık. Yarın 50 ton hamsiye ulaşacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.