1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Devlet ücretsiz arsa veriyor!
Devlet ücretsiz arsa veriyor!

Devlet ücretsiz arsa veriyor!

Erzurum ve 7 ilde Devlet ücretsiz arsa veriyor! Şartları sağlayan herkes bedava arsa sahibi olacak

A+A-

Erzurum Güncel- Tarım ve Orman Bakanlığı tarımsal faaliyetlerin arttırılması ve üretimin yükselmesi için çalışmalara devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre 14 bin dekarlık arazi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak verilecek. Şartları sağlayan ve tarıma katkı sağlamak isteyenler bedava arsa sahibi olabilecekler.

Gündemde bir süredir söz konusu olan ve çalışmaları devam eden, çiftçilere verilecek araziler konusunda yeni gelişmeler görüldü. Ücretsiz arsanın hangi illerde, kimlere verileceği ve şartları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Çiftçiler adına yapılacak olan arazi tahsisi, Cumhurbaşkanı tarafından gelen talimatla birlikte gerçekleştirilecek. Peki, devletten ücretsiz arazi almanın şartları nelerdir? Ücretsiz arazi kimlere verilecek? Devlet tarafından ücretsiz olarak verilecek araziler hangi şehirlerde? İşte tüm detaylar…

Son zamanlarda gündemde sık sık kendinden söz ettiren, devlet tarafından çiftçilere verilecek olan ücretsiz arazikonusu vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Çalışmaları hala devam eden ücretsiz arazi konusu, Cumhurbaşkanı’nın yaptığı açıklamayla netliğe kavuştu. Belirli illerde bulunan, çiftçilere verilecek olan araziler merak konusu oldu. Hazine içimde 14 bin dekarlık arazinin tarım için elverişli olan kısımları devlet tarafından tespit edilecek ve çiftçilerden hiçbir ücret alınmadan, onlara tahsis edilecek.

HANGİ İLLERDE DEVLET TARAFINDAN ÜCRETSİZ ARAZİ VERİLECEK?

Vatandaşlar tarafından konuyla ilgili en çok merak edilen şeylerden birisi, arazilerin hangi şehirlerden verileceği oldu. Şu an, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Kayseri, Kars, Sivas, Muş illerinde devlet tarafından ücretsiz olarak arazi veriliyor. İlerleyen süreçlerde proje kapsamında diğer illerde de arazi verileceği biliniyor. Diğer illerdeki çiftçiler konuyu merakla takip ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuyla ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının ekilmeyen, atıl durumda olan boş arazileri üretime kazandırmak olduğunu dile getirdi. Türkiye’de 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanı varlığı bulunduğunu ve bu alanlarda 83 milyon vatandaşın gıda ihtiyacının karşılandığını belirtti.Bu alanlardan 18 milyar dolar ihracatgerçekleştirildiğini de vurguladı.

Pakdemirli, ülkemizin 48 milyar dolarlık tarımsal hâsıla ile Avrupa’nın lider ülkeleri arasında yer aldığını ve atıl olan mülk, hazine ve vakıf arazilerinin parsel bazında tespiti için Mayıs ayında bir çalışma başlatıldığını söyledi. İlk olarak, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Kars, Kayseri, Sivas ve Muş hazine arazilerinin il müdürlüklerine tahsisini sağladıklarını ve 14 bin dekar hazine arazisinde tarımsal üretime elverişli olanların tespit edildiği açıklandı.Pakdemir, bu arazilerin ücretsiz olarak çiftçilere tahsis edileceğini belirtti.Belirtilen illerdeki çiftçilerin başvuruları 1 Haziran’a kadar alınmıştı. Pakdemir, taleplerin değerlendirilmesinin ardından ücretsiz olarak arazi alma hakkı kazanan çiftçilere tahsis edileceğini söyleyerek konuşmasını noktaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum